Edeka Freienbrink start samenwerking met Cimcorp

Edeka Freienbrink, onderdeel van Edeka Group, de grootste Duitse supermarktketen, is op een missie om snel en efficiënt vers voedsel te leveren aan haar 488 winkels in Berlijn en Brandenburg. Het doel is om binnen 4-5 uur na ontvangst van de bestelling AGF aan de winkels te leveren, en Edeka vertrouwt op de automatiseringsexpertise van Cimcorp Group om dit te bereiken. Edeka Freienbrink is één van de vijf Edeka distributiecentra die Cimcorp heeft gemoderniseerd met intralogistieke automatisering ontworpen voor de verwerking van vers voedsel.

Missie om vers en snel te leveren
De ordergegevens komen rond 11.30 uur binnen in het dc van Freienbrink en het orderpicken begint om 12.00 uur. De chauffeurs arriveren een uur later en wachten tot de goederen in hun voertuigen zijn geladen. Meestal leveren ze de producten eerst af bij de winkels in Berlijn, en het doel is om de goederen de volgende ochtend om 8.00 uur in de winkels te hebben.

"Vanuit het distributiecentrum van Freienbrink bedienen we in totaal 488 winkels, waarvan er 416 hun groenten en fruit laten verwerken door de Cimcorp-oplossing", legt Rene Klaus, Operations Manager bij Edeka Minden-Hannover, uit.

Vers voedsel zo snel mogelijk van het veld naar de winkel brengen is van het grootste belang om de kwaliteit en veiligheid ervan te garanderen. AGF is beperkt houdbaar en hoe langer het duurt voordat het in de winkel is, hoe groter de kans dat het bederft of zijn voedingswaarde verliest.

"Het systeem moet draaien - we zijn erg tijdsgebonden en elke vertraging in het proces zou kunnen betekenen dat we onze klanten niet de hoeveelheid kunnen leveren die ze willen hebben, en dat mag niet gebeuren," vervolgt Rene Klaus. Met de automatiseringsexpertise van Cimcorp ervaart Edeka snelle en efficiënte leveringen van AGF-producten zonder pickfouten of vertragingen.

Veiliger en gezonder werken
Het systeem zorgt voor het zware tillen en het fysieke werk, waardoor Edeka op minder mensen in de fabriek nodig heeft en het makkelijker te managen is.

"Het picken moet op tijd gebeuren," zegt Rene Klaus. "We werken van zondag tot vrijdag. De producten vertrekken altijd 's middags. Qua personeel betekent dit dat er mensen moeten worden gevonden om in het weekend en op feestdagen te werken. Deze functies zijn steeds moeilijker in te vullen."

Door monotone, repetitieve en fysiek veeleisende taken over te nemen, kan automatisering het risico op letsel door arbeid verminderen. In het algemeen leidt automatisering tot een veiligere, gezondere en comfortabelere werkomgeving voor werknemers bij Edeka Freienbrink, waardoor zij zich kunnen concentreren op taken die probleemoplossing en kritisch denken vereisen.

Automatisering is de toekomst
Omdat de vraag naar snellere en efficiëntere distributie van AGF blijft groeien, wil het dc van Edeka Freienbrink de automatisering uitbreiden. Rene Klaus voorspelt dat al het zware tilwerk en fysiek vermoeiende werk in de toekomst door machines zal worden gedaan, terwijl er mensen nodig zijn voor de bediening.

Voor meer informatie:
Maarit Leppäaho
Cimcorp
Tel: +358 10 2772 000
www.cimcorp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.