Werkgelegenheidsgraad België in februari 71,2 procent

De werkgelegenheidsgraad van 20-64-jarigen bedroeg in België 71,2% in februari 2023. Dit blijkt uit de voorlopige resultaten voor de maandelijkse indicatoren op basis van de Enquête naar de Arbeidskrachten van Statbel. De werkloosheidsgraad van 15-64-jarigen bedroeg 6,0%.

De gerapporteerde cijfers vormen voorlopige schattingen op basis van een steekproefenquête. Ze zijn gebaseerd op een effectieve steekproef van ongeveer 8.000 personen (respondenten) tussen 15 en 89 jaar in februari 2023. Het gaat om ongeveer 4.100 respondenten in Vlaanderen, 2.900 in Wallonië en 1.000 in Brussel.

De resultaten die gepresenteerd worden, zijn indicatieve resultaten op maandbasis en zijn onderhevig aan grotere toevalsschommelingen dan de resultaten op kwartaal- en op jaarbasis omdat ze gebaseerd zijn op een twaalfde van de steekproef op jaarbasis.

Bekijk hier de volledige cijfers over de arbeidsmarkt

Bron: Statbel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.