Gerbert van der Wal wordt plaatsvervangend directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij LNV

Gerbert van der Wal wordt per 15 mei 2023 benoemd als MT-lid en tevens plaatsvervangend directeur Europees, Internationaal en Agro-economisch beleid bij het directoraat-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zo melden ze.

Gerbert van der Wal werkt momenteel als manager Programma’s en Projecten bij LTO Noord. Als MT-lid Agro Economisch beleid geeft hij sturing aan een team dat eerstverantwoordelijk is voor de uitvoering van de agrarische ondernemerschapsagenda. Deze kent vier pijlers: het stimuleren van nieuw ondernemerschap; het belonen van publieke diensten; het versterken van de marktmacht van boeren en het bevorderen van een gelijk speelveld en het creëren van prikkels. Naast deze agenda spelen ook het Landbouwakkoord en de gebiedsgerichte aanpak een centrale rol in het werk van het team.

Gerbert studeerde Bedrijfskundige economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Guido Landheer, waarnemend DG Agro: "Ik ben bijzonder verheugd dat Gerbert de nieuwe plaatsvervangend directeur bij EIA wordt. Hij kent de overheid, maar hij heeft ruime ervaring buiten de overheid opgedaan. Zo heeft hij de laatste jaren in de agrarische sector gewerkt. Vanuit zijn kennis, ervaring en netwerk ben ik er daarom van overtuigd dat hij een belangrijke rol zal spelen bij de beleidsvorming op agro-economische thema’s als ketenaanpak, korte keten of pacht. Ik wens hem alle succes toe!"

Gerbert van der Wal: "De agrarische sector heeft nationaal en internationaal veel te bieden. Ik vind het een voorrecht om mee te bouwen aan de agrarische ondernemerschapsagenda. Boeren en tuinders creëren waarde voor de samenleving en voor de toekomst van de sector is het belangrijk dat het ondernemerschap loont op het individuele erf. Het spreekt me daarnaast aan dat ik in mijn nieuwe rol samen met 100 betrokken collega’s verder mag bouwen op het sterke fundament dat de directie EIA heeft."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door DGABD en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.