Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
groentemixen, sinaasappels en komkommers sterkste groeiers

Inkoop verse groenten en fruit door horeca in 2022 hoger dan voor corona

De horecasector heeft in 2022 weer de weg omhoog gevonden. Zo kochten ondernemers in de horeca en catering 61 procent meer verse groenten en fruit dan in 2021 toen een groot deel van het jaar de deuren door corona gesloten waren. De inkoop van verse groenten was in 2022 zelfs hoger dan voor corona (2019). Dit blijkt uit informatie van GroentenFruit Huis op basis van data Foodstep.

Door terugkerende medewerkers naar kantoor steeg de inkoop door cateraars, maar dit bleef nog wel achter op 2019. Het belang van de restaurantsector voor de verkoop van groenten en fruit binnen de foodservicemarkt is toegenomen.

De top-3 (op basis van gewicht) ingekochte producten zijn groentemixen, sinaasappels en komkommers. Tevens zijn dit de sterkste groeiers in 2022. Daarnaast noteren fruitsalades een sterke groei. De horeca gaat door een personeelstekort voor gemak, ofwel meer gesneden groenten en fruit. Naast een tekort aan personeel maken ondernemers in de horecasector zich zorgen over de margedruk.

Tijdens het GroentenFruit Huis Congres op 20 april 2023 zal GroentenFruit Huis in samenwerking met Foodstep een workshop verzorgen in het teken van marktontwikkelingen en verwachtingen in de #foodservicemarkt. Klik hier voor meer informatie: https://lnkd.in/ezb-riU9 

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: