Britse boerderijwinkels melden hogere omzet

Boerderijwinkels in het Verenigd Koninkrijk hebben de afgelopen maand een enorme omzetstijging gemeld te midden van de "crisis" rond AGF in de nationale supermarkten. Boeren en kleine ondernemers zeggen te hopen dat dit nu een blijvend effect zal hebben op de manier waarop mensen ervoor kiezen boodschappen te doen. Het winkelend publiek werd de afgelopen maand geconfronteerd met lege schappen op de AGF-afdeling van grote supermarkten als gevolg van "problemen in de toeleveringsketen". Het slechte weer in Noord-Afrika en Zuid-Europa dat de oogsten heeft aangetast, heeft de schuld gekregen en sommige supermarkten hebben het aantal artikelen zoals tomaten, komkommer, sla en paprika's dat klanten konden kopen, (tijdelijk) gerantsoeneerd.

De voorzitter van de Farm Retail Association, Emma Mosey, verklaarde: "De huidige kwestie onderstreept het belang van de mogelijkheid om lokale producten te kopen. Onze leden verkopen groenten die ze zelf telen of die ze betrekken van telers uit de buurt."

"Dit vermindert niet alleen de voedselkilometers, maar zorgt ook voor steun aan de kleinere bedrijven die een essentiële rol spelen in de voedselproductie in het Verenigd Koninkrijk. Boerderijwinkel betalen producenten ook graag eerlijke prijzen, zelfs in moeilijke tijden. Zij stellen zowel de klant als de producent altijd centraal en daardoor zijn hun schappen en de manden van hun klanten vol."

Bron: manchestereveningnews.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.