Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantaardige oplossing voor verbetering houdbaarheid paprika's

Bedrijven die paprika’s op de markt brengen hebben grote moeite met het minimaliseren van derving. Claims tasten hun winstgevendheid aan. Enerzijds is er het probleem van rot, waardoor al een deel van de paprika’s in het sorteerproces eruit moet. En daarnaast is er botrytis, die verliezen veroorzaakt op bestemming, met claims tot gevolg. Ten slotte is er het gewichtsverlies en de uitdroging van de schouders, ook factoren die de winstgevendheid van telers en handelsbedrijven negatief beïnvloeden.

"Tot voor kort was er geen product voor paprika's beschikbaar om de houdbaarheid te verlengen op het moment dat de groente was geoogst. Wij hebben nu de eerste oplossing op de markt kunnen brengen", zegt Javier Biel, manager van het Spaanse Sanifruit.

SaniPepper, een oplossing voor een residuvrije behandeling speciaal voor paprika's, helpt om de houdbaarheid in de hele waardeketen te verlengen. "Veel bedrijven uit Murcia en Almería passen het al toe en bevestigen de goede resultaten", zegt hij.

"SaniPepper vermindert productverlies en claims en verhoogt bijgevolg de winstgevendheid van de bedrijven. Bovendien is het een 100% natuurlijke behandeling die ook geschikt is voor bio-producten, zo bewijst de CAEE-certificering. Het is gemaakt van plantaardige extracten", geeft Javier Biel aan.

Het wordt op de productielijn aangebracht via verneveling met apparatuur die is ontworpen en geïnstalleerd door technici van Sanifruit voor een nauwkeurige dosering en effectieve resultaten.

"Het product genereert geen lozingen die later moeten worden behandeld, waardoor het risico op mogelijke problemen wordt verkleind. Bovendien is het gemakkelijk oplosbaar, heeft het een hoge dichtheid en is het gemakkelijk schoon te maken op de productielijn. We zijn er trots op dat we erin geslaagd zijn de toepassing van chemische producten te verminderen op een vrucht die altijd met de schil wordt gegeten", besluit de manager van Sanifruit.

Voor meer informatie:
Javier Biel
Sanifruit
Pol. Ind. La Pahilla. Calle Collao, Parcela 238
46370 Chiva (Valencia) - Spanje
Tel: +34 96 252 18 14
[email protected] 
www.sanifruit.com 

Publicatiedatum: