Duitse groothandelsprijzen +8,9%

De verkoopprijzen in de groothandel waren in februari 2023 8,9% hoger dan in februari 2022. In januari 2023 en december 2022 bedroeg de verandering op jaarbasis respectievelijk +10,6% en +12,8%. Het Duitse Federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis) meldt dat de groothandelsprijzen in februari 2023 ten opzichte van de voorgaande maand licht zijn gestegen met 0,1%.

Het hoge jaarlijkse wijzigingspercentage van de groothandelsprijzen is vooral te danken aan de gestegen prijzen voor levensmiddelen, dranken en tabak (+16,8%), met name voor melk, zuivelproducten, eieren, eetbare oliën en vetten (+25,6%), vlees en vleesproducten (+21,4%), suiker, suikerwaren en bakkerijproducten (+21,4%) en voor aardappelen, groenten en fruit (+18,2%). Ook levende dieren (+51,0%), bouwmaterialen en -elementen (+21,9%) en machines, apparaten en benodigdheden (+11,3%) hadden een grote invloed op het jaarlijkse wijzigingspercentage in februari 2023.

Voor meer informatie: destatis.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.