Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-plastics bieden duurzame bescherming

Gezien de huidige druk op de toeleveringsketen zijn telers en verladers in het algemeen op zoek naar producten die hun AGF helpen beschermen. Deze producten moeten duurzaam zijn en hopelijk zelfs de levensduur van het product verlengen. Dit alles was in gedachten toen een nieuw product voor de markt werd ontworpen: Peelon-Fresh zakken, een temperatuurbestendige zak die ook biologisch afbreekbaar en thuis composteerbaar is.

De gepatenteerde Peelon-formule zorgt ervoor dat de producten die ze bevatten het vocht binnenin vasthouden om de houdbaarheid te verlengen en het product vers te houden. "We zijn erin geslaagd onze formule in te kapselen in deze kleine actieve, biologisch afbreekbare korrels die in elke gewenste vorm, grootte of vorm kunnen worden gegoten," zegt Andres Diaz, medeoprichter en hoofd marketing van Peelon.

De sinaasappel links bleef 12 dagen op kamertemperatuur; rechts ook 12 dagen maar dan met Peelon.

Voedselverspilling tegengaan
De Peelon formule is ontwikkeld door Taraka Ramji Moturu en Ravi Ummidi, plantenwetenschappers die zich ook inzetten om het probleem van voedselverspilling aan te pakken. "Zij hebben altijd geloofd dat de natuurlijke wereld de sleutel in handen heeft om veel van onze meest dringende uitdagingen op te lossen," zegt Diaz. Het product was al enkele jaren in ontwikkeling en werd begin 2021 op de markt gebracht.

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de zakken was er een sprayoplossing, Peelon-Pro, die bedoeld was om de houdbaarheid van AGF te verlengen. "Toen we echter luisterden naar de feedback van klanten, marktonderzoek deden en door de complexe wereld van wettelijke goedkeuringen navigeerden, realiseerden we ons dat deze aanpak niet de meest kosteneffectieve oplossing was," zegt Diaz. "Investeren in coatingoplossingen is kapitaalintensiever en in plaats daarvan kunnen klanten investeren in een meer betaalbare bioplastic met hetzelfde resultaat."

Het bedrijf ging toen over op de ontwikkeling van Peelon-Fresh biologisch afbreekbare folies die kosteneffectiever bleken te zijn, maar ook een bredere markt openstelden voor toepassing. "Hoewel we nog steeds Peelon-Pro leveren, ligt onze focus nu op het stimuleren van de toepassing van Peelon-Fresh," zegt Diaz.

Alternatief voor plastic
Het product wordt op de markt gebracht als een alternatief voor het gebruik van plastic vanuit een business-to-business perspectief; het vervangt het huidige plastic dat gebruikt wordt door telers en retailers. Naast een mogelijke kostenbesparing en afvalvermindering in een sector waar veel plastic wordt gebruikt, kan het ook nieuwe zakelijke kansen bieden voor telers en expediteurs, aldus Diaz. "Met deze zakken zouden ze toegang kunnen krijgen tot nieuwe markten die voorheen buiten bereik lagen door logistieke en financiële uitdagingen."

De zakken zijn getest op meer dan 40 verschillende soorten producten, waaronder een verscheidenheid aan groenten, citrus, boomfruit, tropisch fruit zoals avocado's, bananen en mango, steenfruit, druiven, zachtfruit en meer. "De zakken hebben ook de weg vrijgemaakt om onze oplossing uit te breiden naar de moeilijkere productcategorieën zoals vlees, vis, kaas, enz. Het bedrijf blijft tevens pilot-proeven doen die een meer kosteneffectieve optie zijn voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het testen van Peelon producten.

Voor meer informatie:
Andres Diaz
Peelon
[email protected]
www.peelon.co 

Publicatiedatum: