Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw mangoras Gujarat vrijgegeven in India

Tot voor kort teelden ze in Gujarat (India) vooral kesar-, alphanso- en langra-mangorassen. Nu heeft de Landbouwuniversiteit van Anand een nieuw mangoras veredeld, de Gujarat mango 1 of Anand rasraj, die volgens veredelaars een hoge opbrengst heeft en van betere kwaliteit is.

Deze mango heeft het potentieel om een gelijkwaardige of zelfs een betere marktpositie te verwerven dan kesar vanwege de smaak, de vruchtgrootte en de opbrengst van deze nieuwe variƫteit, aldus de wetenschappers.

"De Anand rasraj of Gujarat 1 mango, die door ons is ontwikkeld en onlangs is vrijgegeven, heeft het potentieel om aan de vraag van mangotelers en consumenten te voldoen," zei vice-kanselier K.B. Kathiria.

"Tegenwoordig is de voorkeur van de consument vooral gebaseerd op kwaliteit, smaak en houdbaarheid van het fruit. Hoewel langra een zeer goed ras is, is het minder lang houdbaar, terwijl kesar vanwege zijn kwaliteit en smaak zeer gewild is op zowel de lokale als de buitenlandse markt," zei veredelaar M.J. Patel.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: