Valuta's van Kenia, Uganda en Ghana kelderen naar verwachting

De shilling van Kenia, de shilling van Oeganda, de cedi van Ghana en de kwacha van Zambia zullen naar verwachting verzwakken ten opzichte van de dollar in de week tot donderdag. Tegelijkertijd zullen de valuta's van Tanzania en Nigeria naar verwachting stabiel blijven.

De Keniaanse shilling zal naar verwachting verder verzwakken door de toegenomen vraag naar dollars vanuit de energiesector en de verwerkende industrie. De commerciële banken noteerden de shilling op 126,15/35 per dollar, tegen 125,70/90 afgelopen donderdag.

De naira van Nigeria zal volgende week op het huidige niveau blijven tot het tekort aan lokale biljetten is opgelost, aldus handelaren. De naira is marginaal steviger geworden op de parallelle markt door een tekort aan bankbiljetten toen de centrale bank haar cashless beleid implementeerde voor de presidentsverkiezingen van zaterdag, zeiden handelaren.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.