Petra Verhoef wordt nieuwe directeur Voedingscentrum

De Raad van Toezicht van het Voedingscentrum heeft dr. ir. Petra Verhoef (1966) benoemd tot directeur van het Voedingscentrum. Ze treedt aan met ingang van 15 mei 2023.

Een van haar speerpunten zal zijn om consumenten die in de samenleving op achterstand staan beter te ondersteunen bij een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

Verhoef is nu werkzaam bij het Rathenau Instituut in Den Haag, waar ze coördinator is voor het thema Gezondheid. Zij werkt daar met haar team aan verschillende onderwerpen zoals digitale technologie voor ziektepreventie, duurzame voedselproductie en omgaan met risico’s voor mens en milieu bij onderzoek en innovatie.

Verhoef is epidemioloog en studeerde Voeding van de Mens in Wageningen. Haar promotieonderzoek ging over de rol van B-vitamines bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Zij leidde voedingsonderzoek in diverse omgevingen, waaronder Top Institute Food and Nutrition, Unilever en Wageningen University & Research.

Bron: Voedingscentrum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.