Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Na Frankrijk zullen andere Europese landen plastic verpakkingen verbieden"

"De verpakking van AGF is veranderd sinds de pandemie," zegt Marcin Śpiewok, CEO van de Poolse verpakkingsfabrikant Silbo. "De markt stapt af van plastic voor eenmalig gebruik. In onze sector zijn we als Silbo tegenwoordig in staat om elke plastic verpakking te vervangen door plasticvrije verpakkingen. De pandemie heeft de wereld veranderd. Dit is een wereldwijde trend die waarde heeft toegevoegd aan verpakte producten, omdat consumenten meer aandacht besteden aan de hygiëne van verpakkingen.

"Dit betekent echter niet dat de ecologische waarde van verpakkingen er niet meer toe doet. Integendeel. Het is een parallelle trend die groeit en die door niets kan worden tegengehouden. Het consumentenbewustzijn neemt in veel opzichten toe. Daarom moeten fabrikanten verpakkingen leveren die eerlijk en optimaal zijn, die qua eigenschappen zijn afgestemd op het product en die tegelijkertijd rekening houden met de principes van ecodesign."

Silbo's apparatuur heeft de capaciteit om zelf stroom op te wekken, het bedrijf heeft sinds de oprichting bespaard op materialen en energie. "Onze filosofie is vanaf het begin geweest om het energieverbruik te verminderen en het gebruik van grondstoffen te minimaliseren. Nu, in tijden van stijgende kosten, profiteren we extra van deze aanpak. We besparen al jaren, niet vanwege de economische crisis, maar om het milieu te beschermen."

"Onze fabriek en ons machinepark zijn bijna twaalf jaar geleden ontworpen om de hoogste graad van energie-optimalisatie en zelfs zelfvoorziening in sommige aspecten te garanderen. Wij blijven onze fabriek in dit opzicht moderniseren. Onze machines verbruiken niet alleen energie, maar kunnen die ook zelf opwekken. Onze belichting en verwarming in de teeltruimte zijn moderne, energiebesparende systemen. Om milieuredenen is onze verpakking zo ontworpen dat het verbruik van grondstoffen zo laag mogelijk is. Tegenwoordig waarderen onze klanten onze Minisil-verpakkingslijn, waarbij we de essentiële grondstoffen tot het noodzakelijke minimum beperken."

Terwijl het coronavirus de wereld in zijn greep hield, besloot Silbo zich te richten op de implementatie van nieuwe IT-systemen, legt Śpiewok uit. "De pandemie was voor ons een moment om ons te richten op IT-ontwikkelingen binnen het bedrijf en dit jaar zullen we het effect van deze activiteiten presenteren. Ons doel is om klanten zoveel mogelijk informatie te verstrekken die zowel de inkoopprocessen als de service zal verbeteren. Om het gebruik van karton voor de verpakking van onze producten tot een minimum te beperken, hebben wij geïnvesteerd in een automatische papierpalletiseermachine. Daarmee hebben we de gangbare stretchfolie verworpen."

"We zijn van plan om onze meer commerciële afdelingen in Europese landen te openen, naast de afdeling die we in Frankrijk hebben. We bereiden ons voor om het marktaandeel van flexibele papieren verpakkingen te vergroten. Onze verwachting is dat na Frankrijk ook andere Europese landen een verbod op plastic verpakkingen zullen invoeren en zullen overstappen op verpakkingen uit hernieuwbare bronnen," besluit Śpiewok.

Silbo neemt deel aan de Fruit Logistica. Het bedrijf is te vinden in Hal 21, stand F-24.

Voor meer informatie:
Marta Paprocka
Silbo
+48 3242 29610
[email protected] 
www.silbo.pl 

Publicatiedatum: