Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ecuadoraanse bananenexporteur mikt op omzetgroei met dubbele cijfers

De Ecuadoraanse bananenexporteur Freskbana wil zijn verkoop in 2023 met dubbele cijfers laten groeien na een moeilijk seizoen voor de sector vorig jaar. Volgens Gaetano Leone, directeur van Freskbana: "Dankzij onze langetermijnvisie om te plannen en de veelzijdigheid om op korte termijn uit te voeren, hebben we onze groei kunnen voortzetten ondanks de problemen die we hebben meegemaakt."


Gaetano Leone en Juan Baquerizo van Freskbana

Freskbana heeft haar kantoor in Guayaquil, Ecuador, van waaruit het de wekelijkse oogst coördineert van de meer dan 2.000 hectare geassocieerde bananenplantages in de provincies Guayas en Los Rios. "Wij verkopen ongeveer 80 containers bananen per week aan 15 verschillende markten in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Onze belangrijkste exportmarkten zijn Noord-Europa, de Baltische staten en de Balkan. We willen dit jaar blijven groeien op de Aziatische markt en de markt van het Midden-Oosten", aldus Leone.

De problemen waar hij naar verwijst, is de Russische oorlog in Oekraïne. Beide belangrijke markten voor het land, alsook stakingen in Ecuador en kouder weer die leidden tot een lagere opbrengst. Hij zegt dat ze ondanks deze uitdagingen hoog mikken in 2023. "Bij Freskbana hebben we een goede diverse portefeuille, zeer sterke relaties met importeurs en telers en een gevestigde naam met goede werkethiek en toewijding aan ons woord. Hierdoor hebben we veel opties openstaan om de verschillende crises die zich voordoen aan te pakken en de harde klappen lang genoeg te weerstaan tot de situatie zich normaliseert en we terugkeren naar onze reguliere activiteiten. Voorzichtig financieel beheer om een gezonde kasstroom te handhaven die we in tijden van crisis kunnen aanwenden, is ook zeer nuttig geweest. In 2023 verwachten we een dubbelcijferige groei van de omzet te handhaven zonder de versterking van de organisatiestructuur te verwaarlozen die ons in staat stelt de consistentie in de kwaliteit van het product en de dienstverlening te handhaven."

De grote beurs in Berlijn is voor Freskbana een natuurlijke springplank om klanten te bereiken, zegt Leone. "Voor ons zijn deze beurzen erg belangrijk omdat het het ideale moment is om al onze dierbare klanten op één plaats te ontmoeten en te luisteren naar hun verschillende zakelijke belevenissen, evenals de vooruitzichten voor 2023 en te begrijpen hoe wij, als hun strategische bondgenoot in Ecuador, kunnen helpen en ondersteunen."

Bezoek Freskbana in Berlijn, Hal 23, Stand F25.

Voor meer informatie:
Gaetano Leone
Freskbana
Tel: +5939 94047725
g.leone@freskbana.com
www.freskbana.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.