Criminele "fruitstraatverkopers" een probleem in Zuid-Afrika

Terwijl Zuid-Afrikaanse telers hun beveiliging verhogen om hun producten te beschermen tegen misdadigers die zich voordoen als voedselverkopers, hebben straatventers te maken met stijgende kosten en strenge verordeningen. Telers in verschillende delen van het land zijn het erover eens dat de producten die door straathandelaren in de straten worden verkocht, vaak 's nachts worden gestolen van nabijgelegen teeltbedrijven. Nog verontrustender is dat er een trend lijkt te zijn van criminelen die zich voordoen als straatverkopers met de bedoeling iedereen die stopt om iets te kopen iets aan te doen.

Volgens de leider van de vereniging van straatverkopers, Julekha Latib, is het probleem dat de Zuid-Afrikaanse wetgeving niet gunstig is voor informele handelaren, vooral niet voor degenen die in Mzansi op straat verkopen. "Het probleem zijn de verordeningen en er zijn altijd problemen met ondernemers. Je merkt dat sommige leiders van de organisaties geld aannemen van deze arme handelaars en ook verwachten dat ze betalen," zei Latib.

Deze verordeningen zijn voorschriften die door gemeenten worden opgesteld en verschillen per stad. Ze bevatten meestal regels voor waar en wanneer straathandel is toegestaan, en welke goederen mogen worden verkocht.

Bron: foodformzansi.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.