Turkije verhoogt minimumloon met 55%

Turkije is 2023 ingegaan met een grote stijging van het nationale minimumloon. Zoals president Erdoğan in de tweede helft van december 2022 aankondigde, is het Turkse minimumloon met ingang van januari 2023 verhoogd tot 8.506,80 lira (€ 415) per maand. Dit is een stijging van 55% ten opzichte van het niveau van juli 2022 en een verdubbeling vanaf begin 2022.

De loonsverhoging komt op een moment dat de inflatie in Turkije sterk toeneemt. De inflatie in Turkije piekte in oktober met 85,5%, het hoogste niveau in 24 jaar, maar is sindsdien gedaald tot 64,3% in december. In december 2021 bedroeg de inflatie op jaarbasis 36% en steeg ze met 13,6% op maandbasis.

De snel stijgende inflatie werd aangewakkerd door een valutacrisis, aangezien de Turkse lira is gekelderd tegen de achtergrond van het onorthodoxe monetaire beleid met lage rente. Ondanks de stijgende inflatie blijft de Turkse Centrale Bank de rente verlagen, omdat Erdoğan blijft beweren dat een verlaging van de rente de binnenlandse economische groei zal stimuleren.

Bron: mintecglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.