Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland overweegt voorstel om btw op groenten en fruit af te schaffen

De Duitse minister van Landbouw, Cem Özdemir, heeft voorgesteld de btw op groenten en fruit tot nul te verlagen. Hoewel deskundigen het idee als een stap in de goede richting beschouwen, bestaat er weerstand binnen de regeringscoalitie.

Momenteel lopen de Duitsers achter in groenteconsumptie: Duitse mannen eten de minste groenten in Europa. Volgens de minister van Voedsel en Landbouw kan het schrappen van de btw helpen om dit probleem aan te pakken.

Özdemir zei in een recent interview: "Ik heb veel sympathie voor het op nul zetten van de btw op groenten, fruit en peulvruchten." Hij benadrukte ook dat het kunnen kopen van gezonde producten geen kwestie van inkomen mag zijn.

Dergelijke prijsprikkels moeten echter ook worden aangevuld met een hele reeks bredere maatregelen om eetpatronen effectief te veranderen, aldus Peter Breunig, hoogleraar aan de Hogeschool Weihenstephan-Triesdorf.


Bron: euractiv.com

Publicatiedatum: