Jan van Heijningen gestopt bij Eminent, aan de slag voor PUM

Tholen - Jan van Heijningen is met pensioen gegaan. Met ingang van het nieuwe jaar is hij gestopt bij Eminent. Samen met zijn broer Ted zette hij bijna veertig jaar geleden dat bedrijf op. Jan was, eerst als teler en later als eigenaar van een afzet- en veredelingsbedrijf, actief in een groot deel van de keten. Helemaal stoppen in de sector doet Jan niet; hij gaat aan de slag bij PUM als tuinbouwexpert.

Dit jaar viert Eminent haar veertigjarig jubileum. In april 1983 namen Jan en Ted het tuinbouwbedrijf van hun vader over in Wateringen, aan de Markuslaan. Eerst teelden zij onder de naam De Kombinatie tien jaar paprika’s, waarna zij vervolgens ook actief werden in de handel met afzetbedrijf Eminent Food en later ook in de veredeling met Eminent Seeds. Vanaf 2005 werd de focus volledig op veredeling en handel gericht. In 2006 trad Eminent toe tot de Best Fresh Group.


Jan met zijn vrouw Jeannette tijdens de viering van 35-jaar Eminent in 2018

Tinkerbell en Tomberry
Bij het 35-jarig jubileum werd al ruimschoots op de geschiedenis van Eminent teruggeblikt. Jan: “In dat jubileumjaar hebben we ook afgesproken dat ik eind 2022 afscheid zou nemen. Het is mooi om zelf die datum te kunnen kiezen, nu ik nog gezond ben.” De afgelopen jaren bouwde Jan zijn activiteiten bij Eminent al gestaag af. Nu hij echt met pensioen is, is hij vast voornemens zijn opvolgers hun werk te laten doen. “Ik heb me voorgenomen er niet rond te blijven lopen.”

In de extra vrije tijd die Jan nu krijgt, gaat hij zoals gezegd advies geven namens PUM aan telers in ontwikkelingslanden. Daarbij kan Jan bogen op zowel zijn ervaring als teler, maar vooral ook als de man die zelf de markt voor specialty-groenten opzette. Wereldwijd is Eminent bekend van onder meer de Tinkerbell, een babyblokpaprika, en van de Tomberry, ’s werelds kleinste tomaat.

Fietsen
Ook krijgt Jan tijd voor hobby’s. Eén daarvan is fietsen. Samen met zijn vrouw fietste hij al naar Santiago de Compostela en voor komende zomer staat een tocht van 3300 kilometer van Katwijk naar de Zwarte Zee op de planning. “Het is een nieuwe hobby van ons geworden. We gaan in één stuk door de Limesroute fietsen.”

Contact opnemen met Jan? Dat kan op jan.van.heijningen@pum.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.