Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
César Claramonte van Clasol (Spanje):

"Zulke hoge telersprijzen voor mandarijnen en sinaasappelen in jaren niet gezien"

Het eerste deel van het Spaanse clementine- en sinaasappelseizoen loopt weer op zijn einde. Dat is eerder dan normaal vanwege de lagere beschikbaarheid aan fruit voor de versmarkt. Door het beperkte aanbod zijn de telersprijzen behoorlijk hoog.

"Veel bedrijven zijn al klaar met Clemenules, maar wij zullen dit ras, net als de Clemenvilla’s, nog twee weken leveren", vertelt César Claramonte, manager van het Spaanse Clasol. "De aanvoer van Clemenules is lager uitgevallen dan verwacht door problemen met spint. Maar de opbrengstdaling bij Clemenvilla was nog groter door Alternaria, dat zorgt voor vlekjes op de schil. Voor kwaliteitsclementines worden zeer goede prijzen betaald, vooral voor de Clemenvilla’s."


Links: César Claramonte, zaakvoerder van Clasol 

In januari begint dit bedrijf uit de provincie Castellón, met hoofdkantoor in Borriana en magazijnen in Murcia, aan het tweede deel van het seizoen met de Hernandina en Nadorcott mandarijnen. "In tegenstelling tot vorig jaar wordt er in het tweede deel van het seizoen een veel lagere aanvoer van mandarijnenrassen zoals Nadorcott, Tango en Orri verwacht. Maar ook de sinaasappelrassen zoals Lane Late en Valencia zijn niet dik gezaaid dit jaar in de Valenciaanse Gemeenschap en Andalusië. Voor het Valencia ras verwachten we een historisch lage oogst", vertelt César Claramonte.

Over het algemeen liggen de prijzen van sinaasappelen en mandarijnen tussen de 15 en 20% hoger dan vorig seizoen. "We moeten al jaren teruggaan om zo’n hoge telersprijzen te zien. Wie voldoende kilo's aan de boom heeft hangen, zal dit jaar goed geboerd hebben", zegt de directeur van Clasol.

Maar ook in de andere mediterrane teeltgebieden is het aanbod lager. "Egypte heeft dit jaar minder sinaasappelen en Marokko aanzienlijk minder Nadorcotts. De uitzondering is Griekenland, dat een normale productie van Clemenules en Clemenvilla heeft. Over het algemeen wordt verwacht dat iedereen dit seizoen goede prijzen zal kunnen verdedigen", zegt César Claramonte.


César Claramonte

Clasol heeft onlangs het CEPYME 500-certificaat ontvangen van de Spaanse Confederatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen. Hiermee wordt het erkend als een van de 500 best groeiende Spaanse bedrijven in 2022. Het bedrijf sloot in oktober het boekjaar 2022 af met een omzet van € 36 miljoen en het volgende doel is om de € 45 miljoen te overschrijden, met als belangrijkste producten citrus, steenfruit, meloen en watermeloen.

Clasol zal exposeren op de volgende editie van Fruit Logistica 2023, in Berlijn. Je kunt het bedrijf bezoeken in hal 18, stand C-23.

Voor meer informatie:
César Claramonte
Clasol
Tel: +34 964585947 (Spanje)
Mob: +34 634137441
[email protected]
clasol.com 

Publicatiedatum: