Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sakata presenteert Leonidas in Murcia

Nieuw broccoliras "ideaal voor de export"

Sakata, een veredelaar met een sterke positie in broccoli, nodigde deze week meer dan 100 telers, teelttechnici, vertegenwoordigers van verwerkingsbedrijven en de media uit op een velddag om haar nieuwste broccoliras voor te stellen die luistert naar de naam Leonidas, ter ere van de Spartaanse koning. 

"De aanplant kan in bepaalde gebieden van Murcia al in augustus plaatsvinden, en in september in de hele regio. Het is een ras met een groeitijd van 90 dagen, het is gemakkelijk te oogsten en scoort hoog qua plantgezondheid", legden ze uit bij Sakata. Antonio Ibarra, verantwoordelijke voor de koolsoorten bij Sakata, vertelde dat Leonidas perfect is voor de export. "Dit broccoliras heeft een zeer bolle krop, een gave steel en een aantrekkelijke kleur. Met z’n hoge kwaliteit is het zeer geschikt voor de export." Hij zei dat de genetische lijn van Leonidas verschilt van de traditionele lijnen van Sakata, omdat het een ras met een hoge krop is. "Daarom is hij gemakkelijk te oogsten. De kroppen wegen tussen de 450 en 550 gram, het ideale gewicht voor de export", zei Gonzalo Ormaechea, verkoopmanager voor Murcia.

De plant is groeikrachtig, makkelijk te pellen en minder gevoelig voor Alternaria. Het ras is ontworpen om de teler zekerheid van opbrengst te garanderen, het teelt- en oogstbeheer te vereenvoudigen en de behandeling van ziekten te vergemakkelijken. Daarmee worden kosten en arbeid bespaard. Pedro González, technicus bij de coöperatie Alimer, beaamde dit aspect: "Ondanks de hoge temperaturen die we in de Guadalentín-vallei hebben gehad, zien we dat het een ras is dat zeer resistent is tegen Alternaria. Bovendien gedraagt het zich uitstekend in de teelt: er vormen zich geen bruine korrels of gele vlekken. Zowel de korrels als de krop zijn mooi uniform." 

Jesús López, eigenaar van het teeltbedrijf waar het evenement werd gehouden, vertelde over zijn ervaring met het ras: "Vorig jaar had ik 5.000 planten, dit seizoen heb ik het aantal verhoogd tot 200.000 en volgend jaar zal ik dat cijfer nog wat verder opvoeren. Wat mij overtuigt, is zonder twijfel het oogstgemak en de resistentie tegen Alternaria." 

Voor meer informatie:
Sakata
Sara Guerrero
sara.guerrero@sakata.eu
Cari Plaza
cari.plaza@sakata.eu
www.sakataiberica.com

Publicatiedatum: