Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Innovatie van Nespak

Hersluitbaar en verzegeld vershoudbakje uit één materiaal en uit één stuk

Nespak, onderdeel van de Guillin Group, blijft inzetten op duurzaamheid en brengt Securipack, een innovatieve plastic tamper-evident tray op de markt. Securipack is een nieuwe optie voor wie op zoek is naar een verpakking die veiligheid, esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid combineert. Het is een vershoudbakje in rPET, 100% recyclebaar en met een verzegelingsknop. De tray kan overal gemakkelijk mee, op kantoor, op school of in de auto. 

Bij de eerste opening wordt de verzegeling verbroken, maar daarna kan de tray weer gemakkelijk worden gesloten dankzij het scharnierdeksel. Na opening blijft het deksel aan de tray vasthaken zodat voorkomen wordt dat het gaat rondslingeren en het milieu vervuilt. 

"De voordelen van deze verpakking zijn talrijk", zegt verkoopdirecteur Alberto Maso van Nespak. "Ten eerste komt de door Nespak ontworpen verzegelingsknop tegemoet aan de wensen van vele consumenten die veiligheid als prioriteit beschouwen. De verzegelde verpakking geeft de consument de garantie dat het product niet is aangeraakt en niet is verontreinigd van buitenaf. De versheid en de kwaliteit van de inhoud is gewaarborgd."

Ten tweede is er het design en de zichtbaarheid van het product. "Tegenwoordig is het aanbod in de schappen enorm ruim. De consument zoekt daarom producten die opvallen en een voordeel kunnen bieden op het gebied van versheid en voedselveiligheid. Dat het voedsel zichtbaar is en er mooi uitziet, zijn niet te onderschatten factoren bij deze keuze. Als de inhoud duidelijk gezien kan worden, kan de consument de staat van het voedsel beoordelen en zo zijn of haar aankoop gefundeerd oriënteren." 

Ten slotte is er het gebruiksgemak. "In de dynamische levensstijl van de hedendaagse mens is er nood aan oplossingen die gebruiksgemak bieden. Dat is een belangrijk element voor een product dat zich richt op de on-the-go markt. Met deze oplossing biedt Nespak de consument een veilige tray die zo vaak als nodig geopend en weer gesloten kan worden zonder dat er vloeistof lekt."

Duurzaam
Het doel van Nespak – en bij uitbreiding van de Guillin Group waartoe het Italiaanse bedrijf behoort – is het zo goed mogelijk bewaren van voedsel én de milieu-impact van verpakkingen te verminderen. Het bedrijf wil het concept van circulaire economie steeds concreter en voelbaarder maken en mensen aanmoedigen om correct te recyclen. Dat wordt nu gemakkelijker, omdat zowel tray, deksel als verzegeling in één beweging bij het afval kunnen worden gegooid.

Deze verpakking kan worden aangepast aan de behoeften van de klant en het is mogelijk om modellen te ontwerpen die beantwoorden aan de meest uiteenlopende consumentenbehoeften. Het kan ook worden aangevraagd met POP-gecertificeerd materiaal uit rPET, d.w.z. het is ook verkrijgbaar met @Prevented Ocean Plastic recyclebaar plastic.

Voor meer informatie:
Nespak
Via Damano, 1
48024 Massa Lombarda (RA) - Italië
info@nespak.com 

Publicatiedatum: