Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De bewaartijd van Zizuan-vijgen na rijping aan de boom is 1,5 keer langer dan van andere vijgenrassen"

De laatste jaren is in China de liefde voor gezond en functioneel fruit geleidelijk toegenomen. De consument is zich meer en meer bewust geworden van vijgen en ook de vraag ernaar neemt toe. De variatie in vijgen op de markt is echter vrij beperkt en het is moeilijk om gerichte rassen voor verschillende consumentengroepen en -kanalen onder te verdelen en zo doeltreffend aan de uiteenlopende behoeften van verschillende klanten te voldoen. Chen Junmiao van Beijing Guoranguomei Agricultural Development deelde haar inzichten met FreshPublishers over de marktontwikkeling van vijgen dit seizoen.

"Onze plantages bevinden zich in Yunnan, Zhejiang en Hebei en het ras is voornamelijk Bojihong. Momenteel exploiteren en promoten we de Zizuan-vijg. Na twee jaar proefplanten en het verzamelen van gegevens zijn de voordelen van dit ras duidelijk. In 2022 gaat de commerciële promotie officieel van start. Het markteffect is zeer goed en de vraag naar zaailingen is sterk," zei Chen.

Gevraagd naar de marktvoordelen van dit nieuwe ras, zei ze: "Vergeleken met andere tuinbouwproducten zijn vijgen niet bestand tegen opslag en transport, dus we kunnen alleen de methode van het vooraf oogsten aannemen om de opslag- en transporttijd te verlengen. Daarom hebben veel vijgenproducten die op de markt worden verkocht niet de beste smaak. De Zizuan-vijg ondervangt dit gebrek volledig. De bloemkern is slank, het midden is stevig en de schil is sterk. De bewaartijd na rijping aan de boom is 1,5 keer zo lang als die van de Bojihong-vijg. De Brix van het fruit kan 22,6 bereiken wanneer het voor 80% rijp is. Bovendien is het paars-zwarte anthocyaan-gehalte van de schil van dit ras hoog."

De vijgen van Beijing Guoranguomei Agricultural Development kunnen het hele jaar door ononderbroken worden geleverd en het piekseizoen loopt van juli tot november. Het frequente extreme weer op vele plaatsen dit jaar heeft grote gevolgen gehad voor de vijgen, vooral in de teeltgebieden in Sichuan, waar de vijgenbomen ernstige verliezen hebben geleden door uitdroging en bladval. In totaal zal de opbrengst van 2022 ongeveer 30% lager liggen dan die van 2021.

Dit jaar zijn er slechts kleine hoeveelheden Zizuan-vijgen op de markt en de verkoopprijs ligt rond €18 per kg; de feedback van de consumenten is zeer goed. Dit seizoen is vooral bedoeld om aan de vraag van de markt naar Zizuan-vijgen te voldoen en in Sanya een voordelig teeltgebied van dit nieuwe ras buiten het seizoen te creëren om het aanbod te vergroten.

In dit stadium zijn de verkoopkanalen van het bedrijf voornamelijk groothandelsmarkten en directe leveringskanalen. Volgend jaar zal een groot aantal Zizuan-vijgen op de markt worden gebracht en het is de bedoeling zich te concentreren op e-commerce-kanalen, waarbij de voordelen van de vijgen, die bestand zijn tegen opslag en vervoer en een goede smaak hebben, ten volle worden benut. Om meer consumenten verse vijgen te laten eten, gebruiken de meeste leveranciers dit jaar verfijnde verpakkingen van klein formaat, zoals de best verkopende vijgenverpakking van 1 stuk, vijgen per 4 stuks en deelverpakkingen van 8 stuks.

Voor meer informatie: 
Chen Junmiao
Beijing Guoranguomei Agricultural Development Co., Ltd. 
+86 135 5221 3868 
QQ (same account as WeChat): 79764493
[email protected] 

Publicatiedatum: