Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mozambikaanse telers exporteren dit jaar 400 ton biologische lychees

De telers in de provincie Manica in centraal Mozambique zullen voor het einde van dit jaar 400 ton biologische lychees uitvoeren naar de Europese markt. Het fruit wordt geleverd door een combinatie van landbouwmultinationals en familiebedrijven.

De uitvoer van dit jaar is 40 ton meer dan vorig jaar, maar de markt kan nog eens 6.000 ton van het fruit absorberen, zei de gouverneur van de provincie Manica, Francisca Tomas, bij de lancering van de marketingcampagne voor lychees in Sussundenga.

Francisca Tomas merkte ook op dat sommige multinationals in de tuinbouwketen de teelt van zaailingen bevorderen en de technische bijstand via staatsvoorlichters versterken, op zoek naar grotere hoeveelheden lychees van hogere kwaliteit in de toekomst.

De productie van lychees is momenteel geconcentreerd in de districten Manica, Sussundenga en Barue. Regio's in de provincie met een koel klimaat, en dus mogelijkheden voor de teelt van lychees, zoals Macate, Gondola en Mossurize, blijven onontgonnen terrein.

Bron: farmersreviewafrica.com

Publicatiedatum: