Zweden schakelt over op Europees citrus na importstop zuidelijk halfrond

Importeurs, klein- en groothandelaren in Zweden schakelen over op de levering van citrus uit de Europese landen Spanje en Italië nadat de levering uit het zuidelijk halfrond, met name Zuid-Afrika, deze week is stopgezet.

De Zweedse importeurs en distributeurs Ewerman AB en Trädgårdshallen Stockholm melden in hun maandelijkse nieuwsbrief dat er een begin is gemaakt met sinaasappelen en clementines uit Spanje. Bio-sinaasappelen komen uit Spanje, evenals kaki's, in wat zij noemen "het stabiele seizoen met langer houdbaar fruit". Druiven en mango's van het ras Kent worden geleverd door Brazilië en Peru.

De Zweedse bloemkool is nog enkele weken verkrijgbaar, afhankelijk van het weer. De eerste winterkomkommer is verkrijgbaar bij een plaatselijke leverancier, terwijl de bio-komkommer uit Spanje een gering aanbod en hoge prijzen kent. De witte kool komt uit Spanje, dat nog enkele weken zal blijven leveren. Sla uit Zweden zal deze week eindigen, alvorens over te gaan op de Nederlandse oorsprong. De aanvoer van paprika's gaat langzaam naar het Spaanse seizoen.

Biologische grapefruit uit Italië beginnen in week 47, terwijl biologische clementines uit Italië in voorraad zijn. Er zijn ook laaggeprijsde biologische tomaten uit Nederland en Spanje verkrijgbaar. Het Nederlandse seizoen eindigt over ongeveer 10 dagen. Biologische bloemkool is in zijn laatste week vanuit Nederland, met een overdracht naar Italië vanaf week 47.

Voor meer informatie:
Ewerman AB
Tel: +46 42 490 11 00
www.ewerman.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.