Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe meet je objectief smaak tomaat?

Smaak is complex en bestaat uit verschillende componenten. Binnen het project Taromaat stelden onderzoekers zichzelf de vraag: kunnen we aan de hand van verschillende teelttechnieken de smaak controleren, verbeteren en deze constant houden?

De onderzoekers in het project zochten een objectieve manier om smaak te meten. Hoe de onderzoekers dat deden, legt Evelien Rosiers van het Proefstation voor de Groenteteelt uit in onderstaande video. 

Het onderzoek is uitgevoerd samen met Proefcentrum Hoogstraten, Vlaams Centrum voor Bewaring van Tuinbouwproducten en KU Leuven.

Publicatiedatum: