Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakking voor Italiaanse clementines

Met een nieuwe duurzame verpakking stelt La Grande Bellezza Italiana (LGBI) zich tot doel de kwaliteit van haar BGA-clementines van de Golf van Tarente nog beter uit te laten komen. "Onze BGA-clementines uit de Golf van Tarente hebben een uitstekende smaak, Brix-waarde en zuurgraad, alsook een opmerkelijk aroma. Die eigenschappen worden alle gegarandeerd door de specificaties die het consortium oplegt. Dit zeer oude ras van clementines wordt geteeld aan de Ionische kust en het is precies daar dat al die eigenschappen van het fruit het best tot uiting komen. Het is de perfecte combinatie tussen bodem en klimaat enerzijds en een inheems ras anderzijds", zegt Leonardo Odorizzi, lid het bedrijvennetwerk LGBI.

De nieuwigheid van 2022 ligt in de verpakking. Die is van karton en PLA, zodat het product goed zichtbaar is. Het wordt geleverd in formaten van 1 en 1,5 kg. "Ook deze verpakking is een strategische keuze. Het formaat van 1,5 kg beoogt een mooie balans te vinden tussen de kostprijs van verpakking-product, terwijl voor de prijs van het kleinere formaat een koffie kan worden genuttigd. De eerste aankoop gebeurt waarschijnlijk op basis van de aantrekkelijke verpakking, maar het is uiteindelijk de kwaliteit die moet voldoen aan de verwachtingen van de klant. Slechts de kwaliteit van het product kan zorgen voor herhaalaankopen. Het is precies op deze combinatie, namelijk verpakking en kwaliteit, dat we het succes van onze producten baseren."

"LGBI stelt zich ook tot doel regionale producten te promoten om de aandacht te vestigen op de waarde van het teeltgebied. Een juiste vergoeding voor de teler is de basis van elke verkoopactie. Dit streven we na voor al onze typische producten die van Noord- tot Zuid-Italië worden geteeld", vervolgt Odorizzi.

"Dankzij onze ervaring en fijnmazige organisatie over het hele land zijn we in staat om typische regionale en hoogwaardige producten in binnen- en buitenland te verdelen. Wij verpakken onze producten in het teeltgebied zelf en we verzenden ze rechtstreeks naar de retailers. Alleen via een directe relatie met de verdeler, zonder tussenstappen, kan men erin slagen om de telers de juiste vergoeding te bezorgen", besluit Odorizzi. 

Voor meer informatie:
La Grande Bellezza Italiana
C.so Milano 36/A – 37138 Verona (Italië)
[email protected]
www.lagrandebellezzaitaliana.it  

Publicatiedatum: