Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Tabak, Dutch Green:

"Dankzij late start met Spaanse Navelina's maken we meteen een goede start"

Tholen - Vroeg starten, daar houden ze niet zo van bij de Amsterdamse groothandel Dutch Green. Tenminste, voor wat de citrusimport betreft. Gisteren arriveerden de eerste Navelina-sinaasappelen van Cordero. "We zijn een week later dan de meeste anderen, maar daardoor kunnen we wel meteen topkwaliteit garanderen", aldus Hans Tabak.

"Onze afladers moeten de kwaliteit, kleur en brix van het fruit kunnen garanderen. Die moeten 100% zijn, dan starten we pas", vervolgt Hans. "Een mooi voorbeeld is Frutas Morell dat de sinaasappelen zelfs met een schaartje plukt. Het is een relatief kleine firma, maar wel een echte specialist. Vorig jaar kregen we de eerste Navelina's op 2 november binnen, nu zijn we ruim een week later, maar daarmee halen onze klanten wel echt citrus in huis waar hun klanten weer op terugkomen."

"Het enige wat nog niet helemaal meezit is de maatsortering. Door de droogte in Spanje zijn de kalibers nog niet al te groot. Het is hoofdzakelijk de maten 60, 70 en 80 wat we binnenkrijgen. De grotere maten zullen ook nog wel een paar weken duren", verwacht Hans.

Via Dutch Green worden de grossiers en importeurs bediend. Vanuit Groothandel Rustenburg de detaillisten en markthandelaren. "Zo leveren we veel aan Turkse en Marokkaanse winkeliers. Vroeger kwamen die nog weleens om mindere handel, maar tegenwoordig willen ze het beste van het beste hebben."

"De vraag naar citrus is goed, vooral naar handsinaasappelen, maar ook de afzet van Spaanse mandarijnen loopt nu goed door. Wij zijn gestart met de eerste Clemenules van onze aflader Aranda onder het merk Elita. Die vraag is goed en krijgt wellicht straks met Sinterklaas nog een extra impuls." 

Voor meer informatie:
Hans Tabak
Dutch Green 
Mob: +31 (0)6 53228976
info@dutchgreen.nl 
www.dutchgreen.nl