Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lizzy's nieuwe oogst waarschuwt: "Straks krijgen de grote supermarkten het monopolie"

Groenten en Fruit Lode en Heidi stopt na 17 jaar

Tholen - Met pijn in het hart stopt na 17 jaar de AGF-speciaalzaak Groenten en Fruit Lode en Heidi in het Belgische Oudenburg per 30 november. De opgelopen energiekosten zijn, na wegwerkzaamheden en de komst van twee supermarkten, de nekslag geweest. Naar aanleiding van het bericht roept Annemie van Eepoel van Lizzy's nieuwe oogst op om lokaal te kopen. Ze vreest voor een monopolie- positie van supermarkten.


Groenten en Fruit Lode en Heidi sluit per 30 november, foto Facebook

"We hebben de winkel ontzettend graag gedaan", zo melden Heidi en Lode op Facebook. "Telkens nieuwe ideeën uitwerken, het gaf ons energie. Inspiratie opdoen op beurzen, collega-ondernemers opzoeken was iets waar we telkens naar uitkeken." Klanten vinden het erg jammer en ook andere AGF-specialisten reageren op het bericht.  Annemie van Eepoel van Lizzy's Nieuwe Oogst plaatste het bericht door op haar eigen pagina. Ze vindt het bericht hartverscheurend en oneerlijk. "Dagelijks stoppen gerenommeerde verszaken omwille van de energiecrisis. Mensen die dag en nacht met passie ons voorzien van lekkere, verse en gezonde voeding. Ook hun medewerkers staan voor een drama. En de regering doet niks. Straks krijgen de grote supermarkten het monopolie. Dan vragen ze meer dan het driedubbele voor hun smakeloze clementijnen, hun bewerkt brood (dat 10! dagen houdbaar is) en hun kankerverwekkende bewerkte producten. Waar staan we dan? Geen kraakverse pistolets meer op zondag, geen lekker fruit meer en geen lekker eerlijk stukje biefstuk.
Ook ik lig wakker van de maandelijkse elektriciteitsfactuur van €8000. Onze koelingen en verstogen draaien dag en nacht. Onze medewerkers moeten meer presteren of vallen af en de druk is enorm. Hoe lang houden we dit nog vol? In naam van mezelf en ons team, koop lokaal bij je vers winkel, we hebben jullie nu nodig om te overleven! Eet gezond en lekker vers, ook in tijden van crisis is dit belangrijk.
Hopelijk wordt dit bericht zo veel mogelijk gedeeld als steun aan de kleine vers ondernemer!
Vanwege Annemie en haar 24 koppige team", zo deelt ze op Facebook