Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eenvoudig tarragewicht bepalen en toeslagen per partij vastleggen

In de AGF-branche zijn bulkpartijen eerder regel dan uitzondering. Daarom hebben wij in onze standaard software-oplossing voor de AGF, I-Fresh, tarreersjablonen beschikbaar. Daarmee laat je de software op klant-, partij- of orderniveau automatisch het tarragewicht berekenen. Door een monster van de bulkpartij in te voeren komt automatisch het nettogewicht op de inkooporder beschikbaar. Met gebruik van deze software hoef je dus niet meer zelf de juiste gegevens bij elkaar te zoeken en uit te rekenen: de software doet het voor je.

Automatisch tarragewicht berekenen
Bij vollegrondsbedrijven (o.a. teelt van aardappelen, uien, wortelen) is het gangbaar dat goederen in bulk worden aangeleverd. Bij ontvangst worden monsters genomen van deze partijen om de kwaliteit en het tarra- en nettogewicht vast te stellen. Met I-Fresh, vul je de resultaten van deze monsters in de software in. Die berekent dan het niet bruikbare gewicht van de partij, ofwel het tarragewicht.

I-Fresh gaat nog een stapje verder in de ondersteuning van je AGF-bedrijf. Namelijk met tarreersjablonen. Je hebt hiermee de mogelijkheid om specifieke berekeningen en/of toeslagen vast te leggen in de software. Deze worden dan meegenomen in de automatische berekening van het tarragewicht. En om de administratie compleet te maken, koppelt het tarreerrapport automatisch aan de inkooporderregels. Zo is alles inzichtelijk op de inkooporder.

Tarreer software in de praktijk
Stel een vrachtwagen met 30 ton aan aardappelen staat op de weegbrug. Dan moet eerst het nettogewicht van deze bulk bepaald worden voor financiële afhandeling met de leverancier kan plaatsvinden. Door monsters af te nemen bepaal je het tarragewicht (niet bruikbare gewicht). Deze resultaten voer je in de I-Fresh software in, welke automatisch het nettogewicht berekent. En dat komt automatisch op de inkooporder te staan.

En ga je een stap verder, dan scan je de goederen, wordt een partij- of lotnummer aan de bulk toegekend en registreert de I-Fresh software op welke plek in je loods of magazijn je de nieuwe goederen opslaat. Zo automatiseer je dus je werkprocessen, en worden alle handelingen een stuk efficiënter en betrouwbaarder.

De voordelen van automatische tarreersjablonen voor de AGF
Tarreren is een functionaliteit van onze I-Fresh software, dé ERP totaaloplossing voor de AGF-branche op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central. We zetten de belangrijkste kenmerken van de tarreer software op een rij. Download de I-Fresh brochure voor alle kenmerken.

  • Hogere betrouwbaarheid resultaten monsters en berekeningen
  • Minder handelingen en tijd nodig om tarragewicht te berekenen
  • Mogelijkheid om resultaten van monsters bulkpartijen in te voeren
  • Mogelijkheid resultaten per partij vast te leggen
  • Toeslagen vastleggen met tarreersjablonen
  • Tarreerrapport aan inkooporderregels koppelen
  • Minder gevoelig voor menselijke fouten
  • Hogere efficiëntie en betrouwbaarheid werkprocessen

Met het gebruik van tarreersjablonen is de kans op fouten dus een stuk kleiner. Door het automatisch laten berekenen van het tarragewicht bespaar je niet alleen tijd; ook de kans op faalkosten wordt kleiner. Zo blijft er meer tijd en budget over om het bedrijf en je medewerkers te laten groeien. 

Voor meer informatie:
Axians Business Solutions                               
Hogeweg 41                                                 
5301 LJ  Zaltbommel                                       
+31(0)611957659                                             
Raymond.langeveld@axians.com                       
www.i-fresh.nl    

Publicatiedatum: