Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enrique Fuentes van Hijos de Alberto del Cerro (Spanje):

"Citroenprijzen houden alleen stand omdat aanbod beperkter is"

De oogst van Primofiori citroenen loopt vertraging op in de belangrijkste teeltgebieden. De maatsortering is immers nog niet op niveau als gevolg van de geringe regenval deze zomer. De hoeveelheden op de markt blijven momenteel beperkt, niet alleen door het gebrek aan goede kalibers, maar ook omdat de oogst van Primofiori’s zo’n 10% minder groot uitvalt en die van Verna’s een terugval van ongeveer 15% kent.

"Het heeft amper geregend sinds het begin van de zomer. Eind september heeft het enkele dagen goed geregend en begin oktober ook een beetje, maar nu is er alweer ruim twee weken geen druppel meer gevallen", zegt Enrique Fuentes, commercieel directeur van Hijos de Alberto del Cerro, een bedrijf uit Murcia. 

De overgang van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond is dit jaar ordelijk verlopen, omdat de fruitvoorraden van landen als Zuid-Afrika, Argentinië, Uruguay of Chili veel eerder op zijn dan vorig seizoen. "Dit heeft veel geholpen", zegt Enrique Fuentes. "De vraag is niet bijzonder hoog en de prijzen, die nu lichtjes aan het dalen zijn, houden eigenlijk alleen maar redelijk stand omdat het aanbod beperkter is in vergelijking met vorig jaar. Was het aanbod groter, dan hadden we nu niet deze prijzen", voegt hij eraan toe.

Het Spaanse aanbod domineert dan ook op de Europese markt, waar een lager aanbod vanuit Turkije wordt geconstateerd. "De Turkse citroenoogst is lager voor de vroege rassen, maar het lijkt er wel op dat ze een goede oogst zullen hebben van latere rassen zoals Lamas. Vanaf januari kan dat voor druk zorgen op de markt", waarschuwt de commercieel directeur van Hijos de Alberto del Cerro.

De consumptie in de komende maanden is een onzekere factor. "Door de wereldwijde inflatie heeft de consument minder geld om uit te geven. Dat hebben we allemaal al kunnen vaststellen. Op dit moment zien we deze trend nog sterker uit de verf komen in de Scandinavische en Noord-Europese landen, waar de kou al is gearriveerd", legt Enrique Fuentes uit.

Voor meer informatie:
Enrique Fuentes
Hijos de Alberto del Cerro
C/ Mayor, 372. 
30139 El Raal (Murcia) - Spanje
Tel: +34 968600162
Mob: +34 696982440
enrique@albertodelcerro.com
www.albertodelcerro.com

Publicatiedatum: