Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse telers getergd door bananendiefstal in Murang'a County

Te veel telers in Murang'a County worden geconfronteerd met verliezen door toegenomen diefstal van bananen van hun teeltbedrijven. Door het droge weer is de bananenoogst gedaald, waardoor de vraag is toegenomen. Dit heeft dieven er op hun beurt toe aangezet om nog premature bananen uit hun boomgaarden te stelen.

Een van de telers zei dat hij het grootste deel van zijn tijd moest besteden aan het bewaken van zijn gewassen: "Er is schaarste aan bananen door de aanhoudende droogte. De vraag is groot geworden, waardoor de diefstal van onze producten toeneemt. Momenteel moeten we het grootste deel van onze tijd besteden aan het beschermen van onze bananen tegen diefstal."

De klachten van de bananentelers komen nauwelijks een week nadat avocadotelers hun bezorgdheid uitten over de toegenomen diefstal van hun fruit. De telers willen dat de betrokken overheidsinstanties de diefstallen een halt toeroepen.

Volgens een manager van een plaatselijke coöperatie die zich bezighoudt met de afzet van bananen, is de banaanteelt in Murang'a County in minder dan zes maanden tijd met meer dan de helft gedaald. Nu kan de coöperatie de producten niet meer leveren aan haar klanten, die zelfs uit het district Mombasa komen.

Bron: capitalfm.co.ke

Publicatiedatum: