Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-groothandelaar A&R Fruchtimpex scoort met dozen met 'geredde' biologische groenten en fruit

"Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich biologische AGF kan veroorloven"

De biologische handelsonderneming A&R Fruchtimpex uit Rosbach biedt sinds het begin van deze maand 'geredde' biologische groenten en fruit voor de regionale retail aan. Met deze service worden twee vliegen in één klap geslagen, vertelt directeur Klaus Reinhard. "Dit product is natuurlijk heel duidelijk het gevolg van de crisis. Want ook in de biologische sector doet de consument vanwege de crisis en inflatiestijging zeer prijsbewust inkopen. Met onze dozen met klasse II groenten en fruit willen wij rekening houden met deze trend, omdat we het bijzonder belangrijk vinden dat iedereen zich ook in crisistijden biologisch voedsel kan veroorloven."

Klaus Reinhard en Anasse Amarouche staan samen aan het roer van A&R Fruchtimpex

"Er zijn talrijke initiatieven in de strijd tegen voedselverspilling, maar klasse II biologische producten voor de retail zag men nog niet in deze vorm," vervolgt Klaus. Er zijn al vijftien winkels in het Rhein-Main gebied bij dit project betrokken en de reacties zijn tot nu toe bijzonder positief. "Bij het samenstellen van de dozen oriënteren wij ons op het seizoensaanbod en we nemen product van bestaande leveranciers af. Het gaat om groenten en fruit die niet aan de optische normen van de handel voldoen, omdat ze bijvoorbeeld te dun, te dik, te groot of te klein zijn. Kwalitatief gezien en qua smaak zijn de groenten en fruit echter prima in orde. Aangezien wij de deelnemende winkels al van regulier product voorzien, ontstaan er ook geen extra logistieke kosten. Dit logistieke voordeel weerspiegelt zich voor de consumenten in de prijs."  

De biologische handelsonderneming A&R Fruchtimpex ontstond in 2018 en werd opgericht door de twee directeuren Klaus Reinhard en Anasse Amarouche. Na de eerste twee succesvolle bedrijfsjaren volgde de coronacrisis en vervolgens de oorlog in Oekraïne. Klaus: "Als nieuwe ondernemer sta je tegenwoordig steeds weer voor nieuwe uitdagingen. De verdere uitbreiding van ons bedrijf, met name de acquisitie van nieuwe klanten, is daarom extreem moeilijk. Toch zijn we erin geslaagd om een trouwe klantenkring op te bouwen met ons uitgebreide assortiment, dat voor 85 procent uit biologische goederen en voor de rest uit geselecteerde conventionele goederen bestaat."

Foto's: A&R Fruchtimpex GmbH 

Voor meer informatie:
Klaus Reinhard
A&R Fruchtimpex GmbH
Bornweg 100
D-61191 Rosbach, Duitsland
Tel: +49 1511 1218146
klaus.reinhard@ar-fruchtimpex.de  
www.ar-fruchtimpex.de 

Publicatiedatum: