Engels Fruit Engros te Enschede importeert ook dit jaar [1988] weer de Franse Golden Delicious van Perlim. Engels heeft de exclusieve verkoop voor Nederland in handen. Zoals elk jaar ging ook nu weer de eerste lading van dit seizoen naar fruithandel van Ginkel te Enschede, die de hoogwaardige kwaliteit van de Perlim appelen onderschrijft en er jaarlijks veel succes mee heeft.

"De hoge kwaliteit en de voortreffelijke smaak zijn vooral te danken aan het buitengewone klimaat en de bodemgesteldheid van het productiegebied Périgord/Limousin. De naam Perlim is aan de naam van het productiegebied ontleend. Dit ligt ten westen van het Centraal Massief. De gunstige klimatologische omstandigheden waaronder het fruit groeit alsmede de moderne teelttechnieken en de moderne sorteer- en opslagtechnieken, hebben ertoe bijgedragen dat de naam Perlim een grote naam heeft verworven", aldus directeur Harry Brandriet.

R. van Ginkel Perlim fan van het eerste uur

"Daar komt nog bij dat Perlim veel aandacht aan de presentatie besteedt", zo vertelt de heer Harry verder. De Perlim Golden wordt in traypack-kartons, plateaux en in kleinverpakking afgeleverd. Het fruit wordt bovendien op kleur verkocht. Kleur 1.2, groene appels, worden in groene dozen verpakt. Kleur 2.3, gele appels gaan in blauwe dozen. Daarnaast heet Perlim nog een andere kwaliteit: Perlim Rosé. Deze appelen hebben een blos. Dit is een superkwaliteit. het kwantum hiervan zal dit jaar groter zijn dan anders.

V.l.n.r. Kees Verbeek, Harry Brandriet en Roel van Ginkel

De oogstraming van Perlim fruit wordt voor dit seizoen op 21.000 ton geschat. Hiervan gaat 50 tot 60% naar het buitenland. West-Duitsland, Groot-Brittannië, België, Nederland, het Midden-Oosten en Canada. Vandaar dat dit fruit een hoge kwalitatieve waarde heeft. "Daarmee bouw je een tevreden klantenkring op", zo besluit de heer Harry Brandriet.

Bron: Primeur 08 - Jaargang 02 - 15 januari 1988