Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: New Mexico State University wil meer voedzame chilipepers veredelen

Onderzoekers van de New Mexico State University werken aan de veredeling van meer voedzame en beter renderende chilipeperrassen om de algehele productiviteit in de belangrijkste chilipepertelende staat van het land te verbeteren. Dennis Nicuh Lozada, de chilipeperveredelaar van de school en directeur van het Chili Pepper Breeding and Genetics Program, leidt het vierjarige project. Volgens Lozada is het doel van het project de ontwikkeling van chilipeperrassen met een betere voedingskwaliteit en opbrengst door een beter begrip van de genetische basis die aan deze eigenschappen ten grondslag ligt.

Het onderzoeksteam van Lozada gebruikt twee nieuwe genomische benaderingen - genoomwijde associatiestudies en genomische selectie - om de selectie, veredeling en ontwikkeling van chilipeperrassen met een betere voedingswaarde en opbrengst te versnellen. De onderzoekers zullen eerst genoomwijde associatiestudies gebruiken om genetische markers te identificeren die verband houden met vruchtmorfologie, voedingsinhoud en opbrengst in New Mexicaanse chilipepers.

Vervolgens zullen zij genomische selectie toepassen voor vruchtmorfologie, opbrengst en voedingskwaliteit en de effecten van verschillende factoren op de nauwkeurigheid van de genomische selectie evalueren. Ten slotte zullen de onderzoekers moleculaire merkers ontwikkelen die de vruchtmorfologie en de voedingswaarde van chilipepers verbeteren.

Het project wordt gefinancierd met een subsidie van bijna 489.000 dollar van het National Institute of Food and Agriculture, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Bron: myjournalcourier.com

Publicatiedatum: