Bio-Maroc

Marokko krijgt nieuwe biologische certificering

Marokko heeft het certificaat van toelating verkregen voor de Marokkaanse biologische norm "Bio-Maroc". Hiermee wordt de afstemming op de normen van IFOAM - Organics International (OI) aangegeven. De producten die deel uitmaken van het Marokkaanse Bio-label bestaan voornamelijk uit citrus, sinaasappelsap, diepgevroren aardbeien, olijfolie en arganolie. 

De certificering werd uitgereikt tijdens Biofach-2022. Volgens het Marokkaanse ministerie van Landbouw werd de toelating toegekend na een uitgebreide evaluatie van de nationale biologische normen van Marokko "Bio-Maroc" met betrekking tot de gemeenschappelijke doelstellingen en vereisten van biologische normen (COROS).

Met dit certificaat wint Marokko aan internationale geloofwaardigheid doordat het zich aanpast aan de IFOAM-IO-normen, zo stelt het ministerie in een verklaring. Het positioneert het Noord-Afrikaanse land ook op nieuwe internationale markten voor biologische producten, zoals Saoedi-Arabië of Australië, wat de ontwikkeling van de export zal bevorderen, aldus het ministerie. De producten die deel uitmaken van het Marokkaanse Bio-label bestaan voornamelijk uit citrus, sinaasappelsap, diepgevroren aardbeien, olijfolie en arganolie.

Het Marokkaans-Duitse project is niet het enige initiatief dat Marokko heeft gelanceerd in zijn streven naar een duurzame economie. In 2020 lanceerde Marokko het programma " Green Generation 2020-2030 " als onderdeel van de verdere ontwikkeling in de agrarische sector in het kader van de uitvoering van het "Green Morocco Plan".

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.