Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische finger limes worden ook in grotere hoeveelheden overzee geteeld

Australische finger limes worden steeds populairder op de menu's van toprestaurants, zowel nationaal als internationaal. Maar net als macadamianoten dreigen finger limes hun Australische identiteit te verliezen omdat de vrucht al in grote hoeveelheden overzee wordt geoogst.

Ian Douglas, eigenaar van de Australische Finger Lime Caviar Co: "In Mexico en Guatemala zijn er twee bedrijven die waarschijnlijk elk evenveel bomen in de grond hebben als de hele finger limesector hier in ons land."

Met telers in Europa en Noord- en Zuid-Amerika bestaat de vrees dat de plaatselijke producenten moeite zullen hebben om de exportmarkten te behouden en zelfs Australiƫ kunnen verliezen als afzetmarkt.

Voorlopig heeft Australiƫ volgens Douglas nog een voorsprong op zijn concurrenten. "We hebben nog steeds twee grote voordelen," zei hij. "Een daarvan is toegang tot hoogwaardige regenwoudrassen, en we hebben toegang tot kennis die is opgebouwd door Australische specialisten. Ik zou het vreselijk vinden als een van deze twee zaken nog meer zou worden gedeeld met overzeese telers, want die hebben er niets bij te winnen als ze de Australische finger limesector helpen."

Bron: abc.net.au

 

 

Publicatiedatum: