Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers Maastricht zien verhoogde weerstand door groenten- en fruitmixen

Universiteit Maastricht heeft in opdracht van MiFood een driejarig onderzoek met 150 deelnemers afgerond waarin het preventieve effect van consumptie van groenten en fruit op de gezondheid is onderzocht. Het onderzoek is gestart om te achterhalen in welke mate de groenten- en fruitmixen een gunstig effect hebben op de weerstandsverhoging van de gezonde mens. Er zijn 7 verschillende groenten- en fruitmixen (Joycies) getest, die hebben bevestigd een positief effect op de preventieve gezondheid te hebben.

Hoofdresultaten van de MiBlend studie
Uit het onderzoek van Universiteit Maastricht is gebleken dat de complexe combinaties van inhoudsstoffen in de groenten- en fruitmixen (Joycies) extra bescherming bieden tegen veroudering en chronische ziekten. Deze verbeterde weerstand heeft een preventieve werking op het ontstaan van welvaartsziekten. Hiervoor zijn voor en na de voedselinterventies bloedwaarden op actieve stoffen, effecten op de bloedvaten (oogmeting) en effecten op DNA beschadigingen (DNA breuk) gemeten. De bloedvaten in het oog zeggen bijvoorbeeld veel over de vaten in het gehele lichaam. Met betrekking tot de DNA schade was een forse verbetering waar te nemen.

Consumptie van 400 gram groenten en fruit geeft binnen enkele weken:
1.      Meetbare veranderingen in bloedwaarden van actieve stoffen
2.      Verbetering van de gezondheid van bloedvaten
3.      Bescherming tegen DNA schade

Wat betekent dit voor de consument ?
Het onderzoek laat zien dat consumptie van minimaal 400 gram groenten en fruitmixen extra bescherming biedt tegen chronische ziekten.
De gebruikte MiFood Joycies als drinkbare mixen het eenvoudig maken om de benodigde hoeveelheid dagelijks op te nemen.
Op termijn is het mogelijk om gepersonaliseerd advies te geven in combinatie met monitoring en feedback.

De onderzoeksopzet
Alle testpersonen hebben een traject doorlopen waarbij afwisseling is geweest tussen perioden met een eetpatroon met weinig groenten en fruit en perioden waarin, door middel van de Joycies, genoeg groenten en fruit werd geconsumeerd.

Bron: MiFood

Publicatiedatum: