Zimbabwe: citrusteelt op 5.000 hectare

Het district Beitbridge in Matabeleland South wordt het belangrijkste centrum voor de citrusteelt in Zimbabwe, terwijl er bij de regering en haar partners op wordt aangedrongen meer te investeren in de ontwikkeling van de capaciteit van de citrustelers met als doel de opbrengsten te verhogen.

Zimbabwe had vroeger ongeveer 10.000 hectare grond in gebruik voor de citrusteelt, maar volgens de huidige schattingen is dit geslonken tot ongeveer 5.000 hectare, waarbij de citrusteelt is verschoven van het noordelijke deel (Mazowe) naar het zuidelijke deel (Beitbridge).

Onlangs verklaarde Dr. Mavis Sibanda van het ministerie van Industrie en Handel, dat het van cruciaal belang is de oogstniveaus in de sector te verhogen. De regering wil de bijdrage van de tuinbouwsector aan het BBP verhogen tot meer dan 10%, maar maakt zich zorgen over de lage opbrengsten. Sibanda zei dat met name de citrusteelt een enorm potentieel heeft om de economie van Matabeleland South te doen draaien, banen te scheppen en ook de nationale schatkist te spekken.

Bron: chronicle.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven