Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwe: citrusteelt op 5.000 hectare

Het district Beitbridge in Matabeleland South wordt het belangrijkste centrum voor de citrusteelt in Zimbabwe, terwijl er bij de regering en haar partners op wordt aangedrongen meer te investeren in de ontwikkeling van de capaciteit van de citrustelers met als doel de opbrengsten te verhogen.

Zimbabwe had vroeger ongeveer 10.000 hectare grond in gebruik voor de citrusteelt, maar volgens de huidige schattingen is dit geslonken tot ongeveer 5.000 hectare, waarbij de citrusteelt is verschoven van het noordelijke deel (Mazowe) naar het zuidelijke deel (Beitbridge).

Onlangs verklaarde Dr. Mavis Sibanda van het ministerie van Industrie en Handel, dat het van cruciaal belang is de oogstniveaus in de sector te verhogen. De regering wil de bijdrage van de tuinbouwsector aan het BBP verhogen tot meer dan 10%, maar maakt zich zorgen over de lage opbrengsten. Sibanda zei dat met name de citrusteelt een enorm potentieel heeft om de economie van Matabeleland South te doen draaien, banen te scheppen en ook de nationale schatkist te spekken.

Bron: chronicle.co.zw

Publicatiedatum: