Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tufts University onderzoek:

"Geringe consumptie groenten en fruit kost jaarlijks ongeveer 3 miljoen mensen het leven"

Het eten van meer groenten en fruit is een bijna zekere manier om een hartaanval te voorkomen. Volgens de voorlopige resultaten van een nieuwe studie zou een te lage consumptie van groenten en fruit verantwoordelijk kunnen zijn voor miljoenen sterfgevallen per jaar. De onderzoekers stellen dat ongeveer 1 op 7 cardiovasculaire sterfgevallen te wijten is aan te weinig fruit, en 1 op 12 cardiovasculaire sterfgevallen aan te weinig groenten.

Hoofdauteur Victoria Miller, een postdoctoraal onderzoeker aan de Friedman School of Nutrition Science and Policy van Tufts University: "Groenten en fruit zijn een aanpasbaar onderdeel van het voedingspatroon dat wereldwijd invloed kan hebben op sterfgevallen die te voorkomen zijn. Onze bevindingen wijzen op de noodzaak van inspanningen op bevolkingsniveau om de consumptie van groenten en fruit over de hele wereld te verhogen."

Het blijkt dat in 2010 ongeveer 1,8 miljoen cardiovasculaire sterfgevallen te wijten waren aan een lage fruitinname (1,3 miljoen door beroertes en meer dan 520.000 door coronaire hartziekten) en ongeveer 1 miljoen sterfgevallen door een lage groente-inname (200.000 door beroertes en meer dan 800.000 door coronaire hartziekten). Het effect was het grootst in landen met een lage gemiddelde inname van zowel groenten als fruit.

Bron: zmescience.com

Publicatiedatum: