Bezorging van verse avocado's binnen 1 dag populair in Shanghai

"Als je vertrouwen hebt in de Chinese markt en je wilt aanwezigheid op de lange termijn, dan is dit het moment om iets extra's te doen. De kansen zullen komen. Een stad als Shanghai zal altijd weer opkrabbelen. De mensen en de bedrijven die hier nu zijn, hebben zich voor de lange termijn verbonden aan de stad. Dat creëert nieuwe, frisse, energie. Het unieke karakter en de positieve energie van Shanghai zullen altijd een solide basis vormen voor nieuwe bedrijvigheid," zegt Jaap Pees, oprichter van Avocado Masters.

Avocado Masters levert dagelijks verse ready-to-eat avocado's aan restaurants, hotels en chef-koks in Shanghai. Het bedrijf levert rechtstreeks aan restaurants. In de zomer van 2021 opende het eveneens een winkel in het centrum van de stad om zo avocado's bij het grote publiek bekend te maken en om de nieuwsgierigheid van het publiek te beantwoorden. 

Jaap: "We leveren rechtstreeks aan hotels en restaurants in Shanghai. Verder zijn we recent gestart met leveringen aan bedrijven in Hangzhou, Beijing en Chengdu. We hebben een verpakkingsbedrijf in het centrum van Shanghai waar vandaan de meeste horecabedrijven goed te bereiken zijn. We werken met rijpingsfaciliteiten net buiten de stad en werken nauw samen met telers en importeurs."

De avocado's die Avocado Masters gebruikt, worden gerijpt bij verschillende faciliteiten buiten het centrum van Shanghai. Door het verbeterde rijpingsproces en de grotere beschikbaarheid van rijpingsoplossingen, is het nu mogelijk dagelijks avocado's met de juiste rijpheid te leveren aan verschillende klanten.

Jaap legt uit: "We hebben een team van bezorgers dat dagelijks door de stad rijdt. Omdat ons bedrijf zo centraal gelegen is, kunnen we veel delen van de stad binnen 10 minuten bereiken. Dat is extra handig, omdat bijvoorbeeld door het weer onze klanten soms plotseling meer klandizie hebben dan verwacht. Als dat het geval is, en zij hebben een extra levering rijpe avocado's nodig, dan kunnen wij makkelijk tegemoet komen aan hun vraag."

In aanvulling op de bezorgingsmogelijkheden van het bedrijf, heeft Avocado Masters ook een avocado-winkel geopend in het centrum van Shanghai. "In onze winkel verkopen we smoothies, yoghurt en ijs. Allemaal gemaakt van onze eigen avocado's natuurlijk. Dit is een leuke en laagdrempelige manier om mensen te laten kennismaken met avocado's. We organiseren ook proeverijen en evenementen en delen avocadopitten uit met een instructie daarbij, zodat mensen die thuis kunnen kweken. De avocadoconsumptie in China staat nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkeling en de groei die wij zien is veelbelovend.

Voor meer informatie:
Jaap Pees
Avocado Masters
jaap@avocadomasters.com
www.avocadomasters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven