Opbrengst van honingpomelo's uit Fujian is gedaald, met veel kleine maten

In Fujian, het belangrijkste teeltgebied van honingpomelo in China, is het seizoen van de honingpomelopbrengst in volle gang. In het algemeen heeft extreem weer met hoge temperaturen ertoe geleid dat de opbrengst van honingpomelo's enigszins is gedaald en dat het meeste fruit klein zijn. Onlangs had Freshplaza een gesprek met Lai Xianghuo van Fujian Xiangxinglong Fruit and Vegetable.

"Dit jaar is, als gevolg van de langdurige hoge temperatuur, de teelt van honingpomelo in sommige gebieden gedaald. Het fruit groeide in de beginperiode niet, wat resulteerde in veel kleine vruchten, wat de belangrijkste factor is voor de daling van de opbrengst. Het is verheugend dat de plaatselijke overheid zorgde voor irrigatie en andere maatregelen heeft genomen. Dankzij deze maatregelen is de algemene kwaliteit van onze honingpomelo nog steeds goed."

"Bovendien bevindt onze honingpompeloplantage zich op een unieke geografische locatie; de hoogte is laag en het klimaat en de temperatuur zijn goed, zodat de zoetheid en de smaak op natuurlijke wijze het beste niveau zullen bereiken. En wij dringen erop aan dat het fruit wordt geoogst op het moment dat de smaak het best tot rijping komt. Men gaat ervan uit dat dit een zekere concurrentiekracht op de markt kan opleveren," zei hij.

De honingpomelo van Fujian Xiangxinglong Fruit and Vegetable  wordt sinds augustus geoogst en de teelt duurt 6 maanden. In de loop der jaren is het fruit voornamelijk geëxporteerd naar Europa, Zuidoost-Azië en andere landen, met een jaarlijkse export van meer dan 2.000 ton, goed voor ongeveer 50% van de export. Tegelijkertijd is het bedrijf op de binnenlandse markt voornamelijk verbonden met de Beijing Xinfadi markt om een samenwerkingsmodel op lange termijn op te zetten en Yonghui Supermarket is een partner voor de lange termijn.

Over de export van honingpomelo zei Lai: "Als gevolg van vele factoren, zoals de pandemie en de oorlog, zijn er vooral twee aspecten. Enerzijds is er een tekort aan binnenlandse logistieke middelen en zijn de vrachttarieven de pan uit gerezen, wat een aanzienlijke impact heeft op de verkoop van tuinbouwproducten. Anderzijds is het overzeese verladingsschema krap en is de verlading lang en instabiel, wat de verkoop dit jaar voor bepaalde uitdagingen stelt. Maar voorlopig zijn de buitenlandse exportprijzen nog steeds stabiel."

Fujian Xiangxinglong Fruit and Vegetable heeft een areaal van 85,6 ha. Citrus zoals honingpomelo en grapefruit zijn de belangrijkste gewassen. De Guanxi honingpomelo beslaat 73,8 ha, met meer dan 50.000 planten en een jaarlijkse opbrengst van meer dan 4.000 ton. Grapefruit beslaat meer dan 6,7 ha, met meer dan 4.000 planten en een jaarlijkse opbrengst van meer dan 500 ton. Andere variëteiten beslaan meer dan 5 ha met een jaarlijkse opbrengst van meer dan 300 ton.

Lai: "Ons bedrijf controleert de productkwaliteit streng, werkt via meerdere kanalen en heeft een samenwerkingssysteem opgezet met de binnenlandse markten, supermarkten en fabrikanten van diepgevroren producten. We hebben ons eigen bewerkingsbedrijf en koelbedrijf om de kwaliteit en kwantiteit van de pomelo te garanderen."

Voor meer informatie:
Lai Xianghuo
Fujian Xiangxinglong Fruit and Vegetable Co., Ltd.
+86 132 9087 1991
dd13290871991@163.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven