Rocco De Lucia van Siropack (Italië):

"De oorlog maakt ook hier slachtoffers"

"Nee, er is geen wapengekletter in Italië, maar de oorlog eist ook hier al z’n eerste slachtoffers: de bedrijven", zegt Rocco De Lucia van Siropack, een bedrijf gespecialiseerd in verpakkingen.

"Elke dag moeten we lijdzaam toezien hoe de Europese politiek er niet in slaagt de energiecrisis te bestrijden. Ondertussen ondervinden steeds meer bedrijven verwoestende schade door de stijging van de energiekosten. Inmiddels kan iedereen zien dat de "raketten", waar we afgelopen maart al voor hadden gewaarschuwd, burgers en bedrijven in heel Europa zonder onderscheid raken", vertelt De Lucia.

Rocco De Lucia

"Hoewel sommigen, waaronder ook onze voormalige premier Draghi, zes maanden geleden al de komst van een oorlogseconomie aankondigden, is de Europese politiek er gedurende de hele zomerperiode, en met het conflict tussen Rusland en Oekraïne verre van beëindigd, niet in geslaagd om ook maar enige maatregel te activeren om de bedrijven te beschermen."

Reeds eind maart had de eigenaar van Siropack een ander probleem aangekaart: het feit dat Rusland niet langer betaalde voor patenten.

De verklaringen van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, over de invoering van een gasprijsplafond "doen ons hulpeloos voelen vanwege het gebrek aan een vooruitziende blik van de instelling die, ondanks de zorgwekkende escalatie tussen Rusland en Oekraïne, in al die tijd geen effectieve oplossingen heeft gevonden. De trieste maar onmiskenbare waarheid voor alle Europese burgers is: de oorlog heeft ook Europa bereikt."

"We hebben het niet over militaire actie, maar over een economisch en energieconflict dat, als de politieke klasse niet de nodige tegenmaatregelen neemt, binnenkort talrijke slachtoffers zal maken: onze bedrijven, de drijvende kracht achter de Italiaanse en de Europese samenleving. We herhalen daarom onze diepe teleurstelling over de situatie waarin Italië is gekatapulteerd."

Voor meer informatie:
Siropack Italia S.r.l.

Via Balitrona 22/C
47042 Cesenatico (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 671116
info@siropack.it
www.siropack.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven