Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rusland betaalt niet langer octrooien voor verpakkingstechnologie"

"In de loop der jaren hebben we verpakkingstechnologie in Rusland geïntroduceerd, maar Moskou heeft nu eenzijdig aangekondigd dat het de octrooien van landen die het als vijandig beschouwt niet langer geldig acht en bijgevolg geen royalty's meer zal betalen", zegt Rocco De Lucia, eigenaar van Siropack, een bedrijf uit de Italiaanse provincie Forlì-Cesena dat gespecialiseerd is in verpakkings-technologieën en daar ook een eigen onderzoekslaboratorium voor heeft.

Rocco De Lucia

"De Russische regering heeft besloten dat er vanaf 7 maart 2022 geen compensatie meer zal worden betaald voor het gebruik in Rusland van industriële eigendomsrechten (octrooien, gebruiksmodellen en ontwerpen) van bedrijven uit landen of met het hoofdkantoor in landen die vijandige daden hebben gesteld tegen Rusland (waaronder ook Italië)", schrijft het bedrijf in een verklaring.

De resolutie verwijst naar het artikel van het Russische burgerlijk wetboek dat de exploitatie van octrooi-, gebruiksmodel- en ontwerprechten zonder toestemming van de eigenaar, maar met toestemming van de Russische overheid, met het oog op de nationale veiligheid legitimeert (bron: Kamer van Koophandel van Romagna).

Rocco De Lucia bij de presentatie van het Tailor-onderzoekscentrum van Siropack

"Samen met vele andere bedrijven zien we met lede ogen dit machtsvertoon van Rusland aan dat zich onze patenten toe-eigent die we in de loop der jaren met veel inspanningen hebben ontwikkeld en geïntroduceerd op Russisch grondgebied."

"We blijven het Oekraïense volk steunen dat getroffen is door deze verschrikkelijke oorlog en we hopen dat de Italiaanse overheid haar ondernemingen, die zwaar op de proef worden gesteld door deze willekeurige acties, niet zal vergeten", besluit Siropack.

Voor meer informatie:
Siropack Italia S.r.l.

Via Balitrona 22/C
47042 Cesenatico (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 671116
info@siropack.it
www.siropack.it 

Publicatiedatum: