Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: Boerenmarkten bieden AGF-producten tot 78% goedkoper aan

Boerenmarkten bieden groenten en fruit aan die tot 78% goedkoper zijn dan in supermarkten, zo blijkt uit een studie van de Nationale Productieraad van Costa Rica, het ministerie van Landbouw en het ministerie van Economie, Industrie en Handel.

Uit de studie blijkt dat de prijs van tomaten, (bak)bananen, aardappelen, wortelen en uien op een boerenmarkt over het algemeen tussen 33% en 78% goedkoper is dan in een supermarkt.

VĂ­ctor Julio Carvajal, voorzitter van de CNP, zei dat de instelling had besloten deze gegevens te publiceren zodat de bevolking kan besparen wanneer zij deze producten koopt. Niet alles is goedkoper op de boerenmarkten; ananassen bleken 19% goedkoper te zijn in supermarkten.

In het weekend worden in alle kantons van het land boerenmarkten gehouden, die een onschatbare sociale en economische functie vervullen en de telers de kans bieden een eerlijke prijs te krijgen voor hun inspanningen.

Bron: qcostarica.com

Publicatiedatum: