Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccoli en spruiten spelen hoofdrol in onderzoek naar beroertes

Het lijkt erop dat onderzoekers van het Australische Heart Research Institute (HRI) hebben ontdekt hoe spruiten en broccoli kunnen helpen bij het oplossen van bloedklonters en de werking van medicijnen die klonters breken kunnen verbeteren. Dit zou artsen kunnen helpen bij de behandeling van beroertes. Het onderzoek wordt geleid door Dr. Xuyu Liu. Het is voor het eerst dat wordt gekeken naar de manier waarop we onze bloedsomloop van brandstof voorzien met deze groenten, om inspiratie op te doen bij het bedenken van een nieuwe behandeling voor trombose.

Een beroerte treedt op wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen wordt afgesneden, waardoor de hersencellen zuurstof en belangrijke voedingsstoffen mislopen, met als gevolg dat bepaalde delen van de hersenen afsterven. De meest voorkomende oorzaak van een beroerte is een bloedklonter die de bloedstroom belemmert.

Dr. Liu heeft reeds in preklinische proeven aangetoond dat verbindingen die in broccoli worden gevonden de snelheid van het deblokkeren van slagaders door tPA kunnen verdubbelen en het succespercentage in laboratoriummodellen tot 80 procent kunnen verhogen.

Bron: hri.org.au
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: