Uit de oude doos: Farm Frites, een weekproductie van 1.800 ton

Het in 1971 door de landbouwer de heer De Bruyne opgerichte fritesfabriekje is uitgegroeid tot een van de modernste fritesconcerns van Europa. Hiertoe behoren 3 aardappel-verwerkende fabrieken te Oudenhoorn en Kerkrade in Nederland en een fabriek te Lommel in België. Was de beginproductie in 1971 nauwelijks 20 ton per week, thans [1988] wordt er wekelijks zo'n 1.800 ton aan frites en aardappelproducten geproduceerd. Farm Frites heeft zich na de beginperiode sterk georiënteerd op de diepvriesmarkt. Teruggekeerd van een reis naar de Verenigde Staten was de heer De Bruyne overtuigd dat de diepvriesmarkt nog geheel open lag. Tot op heden levert het Nederlandse bedrijf te Oudenhoorn uitsluitend diepvriesproducten terwijl de fabriek te Lommel zich ook op de versmarkt toelegt.

Luchtfoto van de fabriek te Oudenhoorn

"Wij werken 11 maanden per jaar met hetzelfde aardappelras, namelijk het Bintje", zo vertelt de heer B. Huurman, marketing en sales director. "Top op heden is het Bintje nog steeds de beste frites-aardappel, in de korte periode dat deze niet beschikbaar is, is onze fabriek 1 à 2 weken gesloten. Dit is geheel afhankelijk van het seizoen. Wat de vroege aardappelen betreft werken wij met verschillende rassen. Alle aardappelen die wij gebruiken komen van de kleigronden."

De heer B. Huurman, marketing en salesdirector

Hoewel het bedrijf tot op heden nog aan het Bintje vasthoudt, hebben zij proefvelden met nieuwe rassen, die door hun laboratorium getest worden. Wat de resultaten betreft, is men tot op heden tevreden.

Bron: Primeur 06 - Jaargang 3 - 23 september 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven