Uit de oude doos: Omnipack Reyniers

Omnipack Reyniers heeft naast het hoofdbedrijf in Waarschoot in Hever-Boortmeerbeek een gespecialiseerde afdeling kleinverpakking voor tomaten, appelen, peren en perziken in exploitatie, waar met name de verpakking in schalen wordt geproduceerd. "Ten einde te kunnen voldoen aan de zeer hoge eisen die onze voornaamste klant Delhaize op het gebied van kwaliteit en versheid aan zijn producten stelt waren wij genoodzaakt een afdeling schaalverpakking in de streek van Mechelen op te richten", zegt zaakvoerder-beheerder Willy Reyniers, die zich al ruim tien jaar toelegt op de specialisatie in kleinverpakking van fruit.

Productieleidster Dianne Verstraete en zaakvoerder-beheerder Willy Reyniers

De producten worden gepalletiseerd naar hun plaats van bestemming getransporteerd.

"Om het mogelijk te maken dat de producten die 's middags bij ons binnenkomen, worden verpakt en nog dezelfde dag ter beschikking van de consumenten komen, hebben wij de beschikking over vier volautomatische Automac 44- verpakkingsmachines met daarop aangesloten op iedere machine een elektronische weegschaal van het merk Espera type Constellation 622 uitgerust met variabele barcodering. Dit zijn de nieuwste machines op dit gebied". 

De in schaal verpakte producten worden elektronisch gewogen.

Een vrachtauto van Delhaize staat gereed om geladen te worden.

De uitrusting stelt Omnipack-Reyniers in staat gemiddeld 160 verpakkingen per minuut te produceren, indien eenzelfde product op de vier machines worden verpakt. Ook is het mogelijk vier verschillende producten terzelfde tijd verpakken.

Bron: Primeur 09 - Jaargang 02 - 29 januari 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven