Egyptische agri-export bijna 4 miljoen ton sinds begin van het jaar

Het Egyptische ministerie van Landbouw zei dat de totale agrarische export tijdens de periode van 1 januari 2022 tot eind juni de 3,75 miljoen ton heeft overschreden. De Egyptische export van aardappelen bereikte voor het eerst in zijn geschiedenis een record, met meer dan 816.000 ton sinds januari tot nu toe naar de Europese Unie, de Arabische en Aziatische markten, met een stijging van 200.000 ton ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De totale citrusexport bedroeg meer dan 1,54 miljoen ton, terwijl de export van uien meer dan 185.000 ton bereikte, waarmee het de derde exportrangschikking bereikte. Het ministerie verklaarde dat druiven de vierde plaats innemen in de AGF-export, met een totaal van meer dan 75.000 ton, terwijl bonen met 75.000 ton de vijfde plaats innemen.

De Egyptische export van zoete aardappelen staat op de zesde plaats met een totaal van meer dan 39.000 ton, terwijl de export van tomaten op de zevende plaats staat met een totaal van ongeveer 32.000 ton, gevolgd door aardbeien op de achtste plaats met een totaal van meer dan 19.000 ton.

Bron: egyptindependent.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven