Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inklaring van honderden containers Zuid-Afrikaanse sinaasappelen is onzeker

Volgens de Citrus Growers Association (CGA) is de inklaring van honderden containers met Zuid-Afrikaanse sinaasappelen die reeds worden verscheept, onzeker als gevolg van "ongerechtvaardigde, wetenschappelijk onjuiste, onnodige en onevenredige" regelgevende maatregelen van de EU, aldus de organisatie.

CGA-chef Justin Chadwick zei in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat het directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid (DG Sante) van de EU verwachtte dat Zuid-Afrika deze maatregelen inzake het risicobeheersysteem voor de valse fruitmot (FCM) al zou hebben uitgevoerd voordat de Zuid-Afrikaanse nationale gewasbeschermingsorganisatie, die ressorteert onder het ministerie van Landbouw (Dalrrd), zelfs maar officieel van de nieuwe maatregelen in kennis was gesteld.

Chadwick zei in zijn nieuwsbrief dat in de correspondentie van DG Sante stond dat Dalrdd "had moeten weten wat er komen ging".

"Wij weten niet zeker of zuidelijk Afrika dit had moeten weten omdat de minister van Landbouw in Spanje tweette over zijn politieke overwinning (hij tweette zelfs voordat de stemmen waren geteld); of dat Dalrrd over een kristallen bol zou moeten beschikken die hen in staat stelt de gewijzigde maatregelen van DG Sante te kennen voordat zij deze bekendmaken," aldus Chadwick.

"Deze schertsvertoning is belachelijk aan het worden en vormt een bedreiging voor de inklaring van honderden containers met Zuid-Afrikaanse sinaasappelen die reeds op het water onderweg waren," zei Chadwick.

Bron: Iol.co.za

Publicatiedatum: