World Potato Congress kondigt nieuwe voorzitter en vice-voorzitter aan

Na 16 jaar toegewijde dienst aan de Raad van Bestuur van het World Potato Congress en de afgelopen vier jaar als voorzitter heeft Romain Cools besloten zich terug te trekken uit het WPC en per 1 juli 2022 treedt hij af als voorzitter en CEO van het World Potato Congress (WPC).

Cools heeft aangekondigd dat John Griffin de nieuwe voorzitter en CEO van het World Potato Congress (WPC) zal worden.

Romain Cools: "John Griffin is sinds 2007 betrokken bij de Raad van Bestuur van WPC en de afgelopen vier jaar was hij vice-voorzitter van het World Potato Congress. Griffin woont in Elmsdale, Prince Edward Island, Canada."

"John Griffin brengt een uitgebreide kennis van de aardappelsector met zich mee als directeur van WP Griffin, een familiebedrijf dat aardappelen teelt, verpakt en vervoert. WP Griffin verpakt veel verschillende soorten aardappelen in verschillende maten en heeft onlangs mini-aardappelen voor de magnetron met verschillende kruiden geïntroduceerd."

Romain Cools kondigde tevens aan dat Peter VanderZaag de rol van vice-voorzitter van de WPC zal overnemen. VanderZaag is directeur en partner in Sunrise Potato samen met zijn dochter Ruth en schoonzoon Nick. Hij is tevens gastprofessor aan de Yunnan Normal University in Kunming, China.

Romain Cools: "Peter heeft in meer dan 60 landen over de hele wereld gewerkt met het International Potato Centre (CIP) waar hij aardappelprogramma's ontwikkelde en om het gewasbeheer en de aardappelteelt te verbeteren. Zijn kennis van de aardappelteelt wordt wereldwijd erkend."

WPC is een non-profitorganisatie die is opgericht om wereldleiders uit de aardappelsector samen te brengen op de driejaarlijkse congressen met als doel het creëren van netwerken, meer handel en mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling.

Het 12e Wereld Aardappel Congres wordt gehouden van 23-26 juni 2024 in Adelaide, Australië.

Voor meer informatie: potatocongress.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven