Zespri verheugd over vrijhandelsovereenkomst met EU

Zespri is verheugd over de ondertekening van het vrijhandelsakkoord tussen Nieuw-Zeeland en de Europese Unie en wijst op de aanzienlijke voordelen voor bedrijven, consumenten en gemeenschappen in beide landen.

De vandaag aangekondigde overeenkomst omvat onder meer de afschaffing van de tarieven voor de export van Nieuw-Zeelandse kiwi's naar de EU bij de inwerkingtreding van de overeenkomst. Zespri betaalde vorig seizoen ongeveer € 27,3 mln aan invoerrechten op een verkoop van meer dan € 0,5 mld in de EU.

Vanuit Brussel zegt Bruce Cameron, voorzitter van Zespri, dat de overeenkomst Zespri zal helpen om aan de groeiende vraag naar zijn fruit in Europa te voldoen. "Dit is een sterke overeenkomst voor een groot aantal exporteurs, waaronder de Nieuw-Zeelandse kiwisector, en we zijn erg blij dat deze is afgerond. De vrijhandelsovereenkomst zal ons in staat stellen onze export naar Europa uit te breiden, meer Europese consumenten te voorzien van Zespri kiwi's van de hoogste kwaliteit en onze telers te helpen een goed rendement te behalen.

"Als doelgericht bedrijf dat mensen, gemeenschappen en het milieu wil helpen zich te ontplooien, zijn we ook blij met de voortdurende aandacht voor duurzaamheid nu Zespri ernaar streeft om tegen 2025 100% recycleerbare, herbruikbare of composteerbare verpakkingen te hebben en tegen 2035 CO2-neutraal te zijn voor de consument."

Cameron zegt dat Europa een van de grootste markten van Zespri is en dat het bedrijf zich blijft inzetten om zijn relaties in de regio te versterken.

"We werken samen met een aantal telers in Italië, Frankrijk en Griekenland voor de teelt van Zespri Kiwi's als onderdeel van onze strategie om 12-maanden-levering van ons fruit te realiseren. Dit stelt ons in staat om onze merkaanwezigheid te behouden, maar ook om sterke opbrengsten te leveren aan lokale gemeenschappen en lokale banen en investeringen te helpen creëren. We werken ook samen op het gebied van bioveiligheid, zodat de telers in beide regio's beter beschermd zijn tegen plagen en ziekten.

Cameron zei dat de overeenkomst Zespri beter in staat zal stellen om positieve resultaten te boeken in Europa en Nieuw-Zeeland en een erkenning inhoudt van het harde werk en het leiderschap van onze handelsonderhandelaars en de ambitie van de politieke leiders aan beide zijden.

"Hun leiderschap bij het verbeteren van de handelsbetrekkingen om groei en welvaart te ondersteunen en sterkere internationale banden op te bouwen is nog nooit zo belangrijk geweest en deze overeenkomst is een sterk platform om ons in staat te stellen daarmee door te gaan."

Voor meer informatie:
Amber Trower
Zespri
+64 27 343 5644
amber.trower@zespri.com  
www.zespri.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven